free download 78 travel guides written by experts

Necunoscuta din congelator

Rodica Ojog Brașoveanu
Editura Nemira

Rodica Ojog Brașoveanu are talentul incredibil de a te transpune instantaneu în miezul poveștii pe care o citești. Uiți imediat de orice problemă pe care o ai, de momentul zilei în care te afli și te afunzi cu plăcere în intriga pe care autoarea o construiește abil. Vrei să cunoști îndeaproape fiecare personaj, vrei să afli care sunt elementele care îi leagă pe cei ce par a nu avea nicio legătură și vrei să afli cine este criminalul.

Harald Bălăcescu este un diplomat care se întoarce în țară după multă vreme întrucât moștenise un imobil la malul mării pe care vroia să îl fructifice și în posesia căruia trebuia să intre.

Intrat în apartamentul său din capitală, Harald descoperă capul unei persoane în congelatorul său. cum pot sa ajunge acolo însă Ținând cont că nimeni nu putea intra în apartamentul lui cât era plecat? (Exista o cheie lăsată la administrație, dar aceea putea fi folosită doar pentru situații urgente.)

Necunoscuta din congelator recenzie

Dinu Mănescu, zis Milord, este inspectorul care se ocupă de acest caz. Fiu de avocat, om cu posibilități financiare mari, el a ales totuși să ia drumul poliției și nu al avocaturii. Dată fiind condiția sa socială, își permite să facă adesea lucrurile așa cum vrea el.

Este burlac, dar dorit de aproape orice femeie care îl întâlnește. Știe să se îmbrace cu gust și să se poarte frumos indiferent de cei cu care interacționează. Mai important poate decât orice, Milord este un inspector priceput, care știe să conducă o investigație și care obține rezultate. Deși nu tot subalternii îl apreciază, toți fac ceea ce le spune.

După ce Harald găsește surprinzătorul pachet din congelator, alte părți din corpul necunoscutei sunt trimise unor vecini și chiar poliției. Noi personaje deosebit de interesante intră în scenă: un stripper, o doctoriță și soțul ei ținut sub papuc, un cuplu monden, o cocotă, o fată bătrână, o fată mai prostuță și cu un copil mic și alții.

Aparent nu există nicio legătură între aceste personaje. Pe măsură ce citești însă Necunoscuta din congelator, remarci că sunt anumite fire care îi leagă imperceptibil.

La acțiunea extrem de bine gândită și la personajele diferite și atent create, se adaugă o doză bună de umor de-a lungul întregii cărți. Așa se face că Necunoscuta din congelator, ultimul roman al Rodicăi Ojog Brașoveanu, este o lectură, aș zice, obligatorie pentru iubitorii autoarei și una deosebit de plăcută pentru cei care vor să o descopere.

Chiar dacă are peste 400 de pagini, romanul se citește pe nerăsuflate. Odată ce l-ai început, nu vrei să mai faci nimic altceva până nu afli deznodământul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *