free download 78 travel guides written by experts

Nasterea lui Enescu, aniversata de TVR Cultural

Miercuri, 19 august, TVR Cultural marchează împlinirea a 128 de ani de la naşterea compozitorului George Enescu cu două programe speciale.

În aşteptarea ediţiei Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu" din acest an, de la ora 17.50, TVR Cultural va difuza filmul ediţiei 2007, retrospectivă a evenimentului. Alături de relatări ale celor mai importante momente, telespectatorii vor putea urmări  imagini de arhivă cu prietenii lui Enescu şi alte personalităţi participante la diferite ediţii. Filmul va cuprinde şi programe de muzică de cameră din creaţia lui George Enescu, interpretate de artişti români de marcă şi de invitaţi de seamă la Festival: Orchestre de Paris, Filarmonicile din Oslo, Dresda, Rotterdam şi München, Filarmonica „Arturo Toscanini”, Orchestra Naţională Rusă,  London Symphony Orchestra.

Cel de-al doilea program special oferit miercuri de TVR Cultural cu ocazia aniversării naşterii marelui compozitor vă propune un periplu pe urmele acestuia. Este vorba de documentarul Enescu, plaiurile dorului: Liveni, Mihăileni, Dorohoi, Botoşani , produs de Luminiţa Constantinescu şi difuzat de la ora 22.15.

Bucuresti, 18.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *