Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Nastere fara violenta

Frederick Leboyer
Editura Herald

Atunci cand se vorbeste despre nastere, se discuta din perspectiva parintilor, a mamei si asa mai departe. Rar, daca nu chiar niciodata, din perspectiva copilului.

Autorul ne propune exact aceasta perspectiva care poate fi considerata inedita, diferita poate chiar revolutionara. Si modul in care este scrisa cartea este unul diferit, inedit. Veti observa si cateva fotografii cu copii mici si texte care uneori aduc a poezie. In final, un copil este ceva frumos, deosebit, o poezie in viata parintilor.

Frederick Leboyer ne arata in cartea de fata ca obstetrica poate fi vazuta ca act de constiinta si iubire. Autorul, un medic nascut in Franta in 1918, "ajunge la concluzia ca in maternitati este important sa se sabileasca o serie de conditii care, aplicate in timpul nasterii, sa fereasca nou-nascutul de orice traumatism inutil". Aflati desigur din carte care sunt aceste conditii si vedeti si de ce sunt ele importante, cum pot aceste actiuni sa ajute un copil si pe mama lui.

Este important de precizat ca in zilele noastre exista "nasterea blanda", initiata de medicul francez si cunoscuta astazi ca metoda Leboyer. Cu alte cuvinte, lucrurile spuse in carte si activitatea doctorului au influentat in mod important nasterile ulterioare.

O lucrare de interes asadar pentru cei care vor sa devina parinti, mai ales pentru viitoarele mame.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *