free download 78 travel guides written by experts

NASA va folosi Nikon D3S si NIKKOR 14-24mm f/2.8

SKIN, importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei si unic importator Nikon in Romania, anunta ca National Aeronautics and Space Administration (NASA) a plasat o comanda catre Nikon Corporation pentru achizitia a 11 aparate foto Nikon D3S si 7 obiective AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED pe care le va utiliza pentru documentare fotografica.

Aparatele Nikon D3S si obiectivele AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED vor fi purtate in spatiu si utilizate de catre NASA pe Statia Spatiala Internationala. Nicio modificare speciala nu a fost adusa acestor produse, fiind aceleasi ca si cele disponibile utilizatorilor din lumea intreaga. Astfel, este confirmata versatilitatea lui Nikon D3S si a obiectivelor Nikkor. Noile echipamente vor fi utilizate alaturi de aparatele Nikon D2XS, obiectivele si bliturile care sunt deja la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Nikon contribuie de multi ani la studiul spatiului intreprins de NASA, dezvoltand aparate foto si obiective care sa fie extrem de durabile si fiabile in conditiile spatiului cosmic, ca si pe Pamant. Pana astazi, NASA a realizat mai mult de 700 000 de fotografii in spatiu utilizand echipament foto Nikon.

Spatiul nu este insa singurul mediu extrem in care echipamentele Nikon sunt utilizate. Nikon ofera echipamentul oficial de observare pentru explorarea Antarcticii, contribuind astfel la observarea si cercetarea acestor regiuni putin cunoscute datorita durabiliatii, fiabilitatii si capacitatilor tehnice rezistente chiar si in cele mai severe conditii. 

Nikon D3S a fost lansat in noiembrie 2009. Este echipat cu un senzor CMOS nou care ofera o sensibilitate standard de la ISO 200 la ISO 12800. Sensibilitatea poate fi ridicata pana la incredibila valoare de 102400 si poate fi scazuta la 100. Zgomotul de imagine a fost minimizat, aparatul foto oferind imagini extrem de clare chiar si in lumina foarte scazuta. In plus, D3S este echipat cu modul film HD D-Movie si cu functia de salvare in format JPEG al unui cadru selectat din film.

Obiectivul AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED este primul obiectiv zoom cu unghi larg din lume care ofera o diafragma maxima de f/2.8. Performanta acestui obiectiv a fost recunoscuta si prin intermediul premiilor prestigioase primite: Cel mai bun obiectiv profesional al Europei in 2008 la TIPA (Technical Image Press Association) si Obiectivul profesional al Europei 2008-2009 la EISA (European Imaging and Sound Association).

Scurta istorie a produselor Nikon utilizate de NASA:
1971: Nikon Photomic FTN (specificatii speciale pentru NASA) a fost utilizat pe Apollo 15.
1980: “Small Camera”, bazat pe Nikon F3 si echipat cu un motor de avans automat al filmului, si “Big Camera”, care utiliza un film lung cu 250 de expuneri, au fost trimise catre NASA. Anul urmator “Small Camera” a fost utilizata la bordul navetei Columbia.
1991: Nikon F4 si F4S au fost oferite NASA
1999: Nikon F5 si obiective Nikkor AF au fost purtate la bordul navetei Discovery pentru a fotografia activitatile extravehiculare (efectuate in afara navetei).
2008: D2XS a fost oferit NASA. Sase astfel de aparete DSLR sunt utilizate in spatiu pentru a documenta activitati precum cele de inspectie si intretinere.
2009: D3S si NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

In plus, la bordul Statiei Spatiale Internationale se afla 15 tipuri de obiective Nikkor (peste 35 de obiective in total) care sunt utilizate pentru fotografii intravehiculare si extravehiculare, oferind suport pentru activitatile intreprinse de NASA.

Bucuresti, 21.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *