metalshow

NAIAS Detroit 2009: Noul BMW Z4

Fascinaţie şi inovaţie – aceste caracteristici descriu cel mai bine noutăţile pe care BMW Group le va prezenta la ediţia 2009 a Salonului Auto Internaţional din America de Nord (NAIAS), ce va avea loc la Detroit.

Cu accent pe premiera mondială a noului BMW Z4 şi pe prezentarea conceptelor de propulsie ale viitorului, cel mai de succes producător de automobile premium din lume oferă publicului o perspectivă atractivă a noutăţilor anului următor în cadrul evenimentul ce va avea loc în perioada 11–25 ianuarie 2009. Mai mult ca niciodată, clienţii de pe piaţa auto din America de Nord vor putea beneficia, cu începere din 2009, de rezultatele strategiei de dezvoltare EfficientDynamics propusă de BMW. Pentru toate modelele BMW prezentate la NAIAS 2009, motoarele vor combina performanţele dinamice specifice mărcii cu un consum de combustibil cu adevărat redus şi cu un control eficient al emisiilor.
Noul BMW Z4 reprezintă viitorul modelelor roadster. Oferă plăcerea condusului sub cerul liber graţie hardtopului retractabil, iar motoarele dinamice cu şase cilindri dispuşi în linie şi Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) sunt disponibile în dotarea standard.

În acelaşi timp, primele versiuni BMW diesel disponibile pe piaţa din SUA stabilesc noi repere pentru consum şi noxe reduse, combinate cu acea plăcere a condusului specifică mărcii BMW. BMW 335d şi BMW X5 xDrive35d sunt propulsate de BMW Advanced Diesel cu tehnologie Blue Performance, dispun de Reducţie Catalitică Selectivă (SCR) pentru reducerea oxizilor de azot (NOX), astfel că amble modele îndeplinesc standardele pentru o lansare la nivel naţional în toate cele 50 de state ale SUA.

Un alt punct de interes la standul BMW de la Detroit este tehnologia ActiveHybrid care utilizează o combinaţie inteligentă a motorului cu combustie şi a transmisiei electrice pentru o reducere subtsanţială a consumului de combustibil. Această tehnologie va fi gata pentru producţia de serie în cursul anului 2009.

Şi ca un alt punct de interes, ediţia din acest an a Salonului de la Detroit va marca aniversarea unui concept cu adevărat fascinant, după ce primul BMW X5 a fost prezentat la NAIAS cu exact 10 ani în urmă. Acel moment a însemnat apariţia primului Sports Activity Vehicle din lume şi, în acelaşi timp, punctul de pornire pentru o poveste cu adevărat de succes.

Debutul mondial al noului BMW Z4: mai sportiv, mai confortabil şi pentru prima dată cu hardtop retractabil.
Noul BMW Z4 oferă o interpretare deosebit de modernă a unui automobil coupé cabriolet – este primul roadster BMW care propune un hardtop retractabil. Acoperişul din două piese, realizat din panouri de aluminiu foarte uşoare, se deschide şi se închide complet automat, în numai 20 de secunde.

Interiorul acestui roadster unic este caracteriztat de cockpitul orientat către şofer, de materialele de foarte bună calitate şi de vizibilitatea optimizată, chiar şi atunci când acoperişul este închis, mulţumită geamurilor laterale foarte largi.

Chiar de la început sunt disponibile trei versiuni de motorizări, toate de şase cilindrii în linie. Puterea motoarelor poate fi 150 kW/204 CP la BMW Z4 sDrive23i, 190 kW/258 CP la BMW Z4 sDrive30i şi atinge un maxim de 225 kW/306 CP la BMW Z4 sDrive35i.

În funcţie de modelul luat în discuţie, motoarele sunt echipate cu gestiunea complet variabilă a supapelor VALVETRONIC sau cu tehnologia Twin Turbo şi High Precision Injection (injecţia de mare presiune). Vârful de gamă este disponibil cu o cutie de vieze manuală cu şase trepte sau cu transmisa BMW Sport Automatic, cu şapte trepte operare cu dublu ambreiaj.

Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) figurează în dotarea standard a noului BMW Z4, ceea ce permite conducătorului ca, la atingerea unui singur buton, să regleze comportamentul automobilului în trei trepte, în funcţie de preferinţele sale. Opţional este oferită suspensia BMW Adaptive M, completată de un reglaj electronic al amortizoarelor.

Tehnologie inovatoare, design cu stil: noul BMW Seria 7.

Cea de-a cincea generaţie a BMW Seria 7 confirmă cu tărie puterea inovatoare remarcabilă pe care o oferă producătorul german de automobile premium. Noul BMW Seria 7 este o combinaţie între designul cu stil şi ingineria de top în ceea ce priveşte transmisia, şasiul şi suspensia, în materie de siguranţă, de sisteme de asistare a conducătorului şi de confort al călătoriei. Datorită noilor motoare, Dynamic Drive Control (Controlului Dinamic al Transmisiei) disponibil standard şi a sistemului Integral Active Steering (Direcţie Activă Integral), noul BMW Seria 7 oferă o experienţă a condusului dinamică, dar în acelaşi timp şi confortabilă, fără echivalent în acest segment.

Caracterul inovator al noii nave amiral a gamei BMW este accentuat de noua generaţie a sistemului de control BMW iDrive, accesul la internet din automobil, precum şi de numeroase sisteme de asistenţă a conducătorului. Dintre acestea, sunt oferite in premiera mondiala BMW Night Vision care poate detecta persoanele aflate pe drum sau în apropierea acestuia sau sistemul de recunoaştere a indicatoarelor de drum, bazat pe cameră video.

Lansarea în SUA se face sub forma modelelor BMW 750i şi BMW 740i, precum şi sub forma versiunilor cu ampatament lung BMW 750Li şi BMW 740Li. Ambele propulsoare dispun de tehnologie Twin Turbo şi High Precision Injection, care combină puterea deosebitå cu un nivel al eficienţei aproape unic în respectivele clase de performanţă.
Noul BMW Seria 3 – acum disponibil şi în versiune BMW Advanced Diesel cu Blue Performance.

La numai câteva săptămâni după debutul în SUA, noua generaţie a modelului BMW Seria 3 va fi prezentată şi la NAIAS 2009 în Detroit. Cel mai bine vândut model premium din lume, BMW Seria 3 îşi îmbunătăţeşte avantajul faţă de concurenţă. Noutăţile care întăresc poziţia noului model pe piaţă sunt: designul caroseriei – modificat cu grijă -, noile elemente elegante din interior, noua generaţie BMW iDrive, precum şi noile servicii BMW ConnectedDrive, ce include opţiunea de utilizare a internetului în maşină, contribuie la intensificarea statutului remarcabil al acestei maşini unice, alături de cea mai largă gamă de motorizări care acum include primul BMW diesel de pe piaţă, prezentat sub forma noului BMW 335d Sedan.

Motorul ce dezvoltă 265 cp, aflat în echiparea BMW 335d, este bazat pe propulsorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu Variable Twin Turbo şi injecţie directă common-rail, versiune care s-a bucurat deja de apreciere în Europa. Acest motor este recunoscut ca fiind cel mai sportiv diesel din lume şi a cucerit deja două distincţii la Premiile Motorul Internaţional al Anului.

Sub forma BMW Advanced Diesel cu BluePerformance, acest propulsor unic este acum disponibil clienţilor din SUA şi Canada, ceea ce le va permite acestora să se bucure şi să experimenteze toate beneficiile tehnologiei diesel de la BMW. Aspectul distinctiv al noului motor este combinaţia supremă între putere şi tracţiune, pe de-o parte, şi eficienţă şi liniaritate, pe de altă parte. BMW 335d Sedan accelerează până la 60 mph (100 km/h) în numai 6,0 secunde şi are un consum de numai 23 mpg (12,27 l/100 km) în ciclu urban, respectiv 36 mpg (7,84 litri/100 km) în regim extraurban. Filtrul de particule devine mai eficient prin sistemul SCR, care permite noului BMW 335d Sedan să îndeplinească standardele de emisii deosebit de stricte din California şi din alte state ale SUA.

BMW ActiveHybrid: gata pentru producţie în 2009.
Prin lansarea BMW Advanced Diesel cu BluePerformance pentru BMW X5 xDrive35d, disponibil în toate cele 50 de state ale SUA, BMW stabileşte încă o dată standardele pe piaţa auto din America de Nord în ceea ce priveşte tehnologiile de propulsie. La nivel mondial, actualele modele BMW ies în evidenţă nu numai pentru designul fascinant, calitatea premium şi plăcerea de a conduce atât de specifică mărcii, ci şi pentru eficienţa deosebită.

Pentru a-şi menţine poziţia de lider şi în viitor, BMW acţionează continuu în contextul BMW EfficientDynamics asupra dezvoltării de serie a sistemelor de transmisie hibrid, ceea ce oferă putere şi performanţe specifice mărcii în combinaţie cu un consum redus, uşor de atins în orice situaţi de trafic. Aceasta este explicaţia de ce BMW a dezvoltat un sistem hibrid extins în dorinţa de a oferi cea mai bună soluţie (Best of Hybrid) adaptată pentru fiecare model în parte.

Două exemple ale acestei filosofii vor fi prezentate la NAIAS 2009: BMW Concept Seria 7 ActiveHybrid, cu propulsor pe benzină cu opt cilindri şi un motor electric integrat în carcasa transmisiei pentru a oferi un plus de putere, şi BMW Concept X6 ActiveHybrid, care combină un motor cu opt cilindri şi o propulsie electrică prin intermediul unei transmisii active inovatoare, în două trepte. Ambele versiuni ale tehnologiei hibrid de la BMW sunt elemente importante în strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics, ceea ce va permite clienţilor să se bucure de plăcerea de a conduce în stilul specific BMW şi, în acelaşi timp, să beneficieze de un consum si emisii semnificativ scăzute, factori atât de importanţi în prezent. Primele modele cu BMW ActiveHybrid vor fi gata pentru producţie în cursul anului 2009.

Expozitii auto sunt organizate la Detroit de mai bine de 100 de ani, iar NAIAS 2009 va marca al 21-lea an în care salonul internaţional are loc în capitala americană a automobilelor. Organizatorii şi cei aproape 100 de expozanţi din lumea întreagă se aşteaptă ca peste 700.000 vizitatori să treacă în acest an pe la Cobo Center din Detroit.

Principalele noutăţi pe scurt.

  • Premieră mondială: noul BMW Z4.

Noul BMW Z4 va avea premieră mondială în lumina reflectoarelor de la NAIAS 2009 de la Detroit. Acesta este primul roadster BMW cu un hardtop retractabil complet automat, oferind proporţii autentice pentru un roadster atât cu acoperişul deschis, cât şi închis, o poziţie a scaunelor mult împinsă spre spate în stilul specific pentru roadster şi, în consecinţă, experienţa condusului atât de caracteristică modelelor sport cu două locuri pe care le produce BMW. Puternice şi totodată eficiente, motoarele cu şase cilindri dispuşi în linie – cu puterea cuprinsă între 150 kW/204 CP şi 225 kW/306 CP -, în combinaţie cu transmisia spate atât de specifică pentru BMW, oferă o dinamică cu adevărat impresionantă.
În combinaţie cu Dynamic Drive Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) – disponibil standard – şi cu suspensia opţională BMW Adaptive M, noul BMW Z4 poate poate îndeplini dorinţele individuale şi preferinţele conducătorului. Interiorul maşinii este marcat de calitatea deosebită a finisajelor, de designul panoului de bord specific pentru un roadster şi de noua generaţie a sistemului de control BMW iDrive.

  • Noul standard în clasa de lux: noul BMW Seria 7.

Această a cincea generaţie a limuzinei de lux de la BMW combină eleganţa sportivă, prezenţa convingătoare şi inovaţii unice. Tehnologia superioară a suspensiei maşinii, cu Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) şi, ca opţiune, Integral Active Steering (Direcţie Integral Activă), precum şi sistemele inovatoare de asistenţă a conducătorului, cum sunt cockpitul cu design modern, Dynamic Drive Control (Control Dinamic al Transmisiei) şi nou generaţie BMW iDrive, ajută la asigurarea unei supremaţii maxime pe drum. Noul BMW Seria 7 dispune vine cu două motorizări pentru piaţa americană: un propulsor V8 pentru BMW 750i (300 kW/407 CP) şi unul cu şase cilindri dispuşi în linie pentru BMW 740i (240 kW/326 CP), ambele cu tehnologia Twin Turbo şi High Precision Injection (injecţie de mare precizie).

  • Deosebit de atractiv: noul BMW Seria 3 – pentru prima dată cu BMW Advanced Diesel cu tehnologia BluePerformance.

Prin designul său atletic, interiorul sofisticat, echipamentele inovatoare şi cele mai eficiente motoare din acest segment, noul BMW Seria 3 îşi măreşte avansul faţă de concurenţă şi îşi întăreşte statutul de cea mai bine vândută maşină premium. Cu modificări potrivite, deosebit de atractive la nivelul designului, noua generaţie oferă o accentuare şi mai puternică a caracterului sportiv pentru versiunile limuzină şi Touring. Ca o consecinţă a strategiei de dezvoltare BMW EfficientDynamics, BMW Advanced Diesel este disponibil cu tehnologia BluePerformance, special conceput pentru SUA şi Canada, sub forma noului BMW 335d Sedan. Motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu Variable Twin Turbo, dezvoltă o putere maximă de 265 CP si este echipat cu un filtru de particule şi un catalizator SCR pentru a reduce substanţial emisiile NOX pentru îndeplinirea standardelor BIN5.

  • Aniversare: zece ani de modele BMW X.

Ceea ce a început în urmă cu zece ani la NAIAS 1999 s-a dezvoltat între timp într-o poveste de succes, cu totul unică – lansarea BMW X5 la Detroit. Primul Sports Activity Vehicle din lume a încântat clienţii de pretutindeni chiar de la început, prin combinaţia calităţilor dinamice supreme pe şosea cu libertatea off-road. Vânzările la nivel mondial ale modelelor BMW X au ajuns acum la peste 1,3 milioane de unităţi – cea de-a doua generaţie BMW X5 a continuat succesul global al acestui model unic, în timp ce BMW X3, lansat în urmă cu cinci ani, a înregistrat deja un volum al vânzărilor de peste 500.000 de exemplare. BMW X6 este primul Sports Activity Coupé din lume, în timp ce BMW Concept X1 oferă deja un avanpremieră la primul model BMW X din clasa compactă.

  • BMW EfficientDynamics: inovaţii semnificative pentru o reducere mare a consumului, emisii reduse şi o mai mare plăcere a condusului.

Mult mai consistentă şi mai eficientă decât orice alt concept, BMW EfficientDynamics contribuie la reducerea atât a consumului de combustibil, cât şi a emisiilor- totul într-un proces susţinut, de durată. La NAIAS 2009 de la Detroit, BMW va prezenta o gamă largă de tehnologii create prin intermediul acestei strategii globale de dezvoltare şi care echipează atât noile concepte prezentate cât şi modelele aflate în producţia de serie. Acestea includ cele mai avansate motoare pe benzină cu VALVETRONIC şi High Precision Injection (injecţie de mare precizie) – disponibile, printre altele, la noul BMW Z4, noul BMW Seria 7 şi noul BMW Seria 3 -, primul BMW Advanced Diesel cu BluePerformance dezvoltat pentru piaţa din SUA, BMW 335d Sedan şi BMW X5 xDrive35d, precum şi tehnologia BMW ActiveHybrid ce va ajunge în producţie în 2009 sub forma a două versiuni diferite: prin reflectarea acestui standard ridicat şi a versatilităţii pe care le oferă BMW EfficientDynamics, atât proiectul semihibrid de la BMW Concept Seria 7 ActiveHybrid, cât şi tehnologia complet hibridă de la BMW Concept X6 ActiveHybrid asigură o reducere semnificativă a consumului de combustibil şi a emisiilor, la care se adaugă, desigur, o mai mare plăcere a condusului.

Bucuresti, 14.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *