free download 78 travel guides written by experts

Nabucco incepe procedura de aprobare a evaluarii impactului asupra mediului pentru sectorul bulgar

Sectorul bulgar în lungime de 422 kilometri al conductei Nabucco a intrat oficial în faza de aprobare a Evaluării Impactului asupra Mediului (Environmental Impact Assessment – EIA), a anunțat astăzi Compania Națională Nabucco din Bulgaria.

Documentația privind procedura EIA a fost depusă la Ministerul Mediului din Bulgaria la 31 octombrie 2012.

Anterior în acest an, Nabucco a anunțat finalizarea procesului de obținere a autorizațiilor EIA pentru sectorul ungar, ultimele patru autorizații fiind obținute în luna iunie.

Reinhard Mitschek, Directorul Executiv al Nabucco Gas Pipeline GmbH, a declarat: “Nabucco este foarte avansat în Bulgaria și felicităm echipa locală pentru acest nou pas în dezvoltarea proiectului. Nabucco se angajează să respecte cele mai bune practici în conformitate cu reglementările naționale și internaționale, să colaboreze cu toate părțile implicate pentru a se asigura că reprezintă o soluție câștigătoare pentru ambele părți în țările de tranzit”.

Marii Kossev, Directorul Executiv al Companiei Naționale Nabucco în Bulgaria, a declarat: “Așteptăm cu nerăbdare să continuăm excelenta colaborare cu autoritățile: să integrăm evaluările primite și să cooperăm cu instituțiile publice și alte părți interesate în procesul EIA. În plus față de promovarea diversificării surselor de energie și a libertății de alegere pentru consumatorii bulgari, Nabucco va crea sute de locuri de muncă în Bulgaria, va aduce investiții de un miliard de euro, venituri din taxe și va crea noi oportunități de afaceri”.

Depunerea documentației EIA reprezintă începutul procesului legal privind Evaluarea Impactului asupra Mediului în Bulgaria. În urma unei analize a autorității competente, Nabucco (reprezentat în Bulgaria de compania sa națională) va integra evaluările rezultate în urma consultărilor. Următorul pas va fi organizarea de consultări publice de-a lungul traseului, după care cererea va fi retrimisă autorităților pentru decizia finală.

Conexiune de gaze naturale din Regiunea Caspică și Orientul Mijlociu către peste 500 de milioane de potențiali clienți din Europa, Nabucco este proiectul de referinţă din Coridorul Sudic. Consorțiul Nabucco continuă să colaboreze îndeaproape cu consorțiul Shah Deniz II și Conducta de Gaze Trans-Anatoliană (Trans-Anatolian Gas Pipeline – TANAP) și își menține convingerea că oferă cea mai bună soluție de a atrage noi surse de aprovizionare și de a le transporta către marile piețe europene de consum.

Bucuresti, 05.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *