free download 78 travel guides written by experts

Naandanjain Irrigation abordeaza Europa de Est prin Romania

Compania NaanDanJain a intrat pe piaţa din România anul trecut, în mai 2010, şi a reuşit deja să-şi impună produsele pentru irigaţii la peste 1000Ha de culturi diverse.

Cel mai important proiect de anul trecut a fost în zona Covasna şi a adus companiei încasări de 150 000 euro.

În prezent compania are în curs de execuţie un număr de 5 proiecte de sisteme complete de irigaţie şi solarii încălzite în zonele de sud şi centru. Suprafaţa acestora este de peste 300 ha pentru culturi de legume şi pomi fructiferi.

“În ciuda problemelor semnalate de companie, piaţa agricolă a României reprezintă în continuare cel mai mare potenţial din Europa de est. NDJ România îşi propune să devină un principal furnizor de soluţii de irigare şi pentru ţările vecine dar în acest moment focusul major rămâne pe piaţa din România.” a declarat Ileana Stanciu director general NaanDanjain

NDJ România are ca obiectiv atingerea unei cote de piaţă de 30% prin extinderea gamei de produse, investiţia în echipa de vânzări pentru cursuri de specializare şi extinderea spaţiului de depozitare.

În primele 6 luni ale anului compania îşi propune să realizeze o serie de 12 seminarii pentru informarea fermierilor. NaanDanJain România îşi va extinde în acest an activitatea atât în zona de Nord Vest cât şi în Nord Est.

Deşi gama de produse include tehnologii inteligente şi complete de irigare şi de control al climei, pentru sere şi pepiniere, culturi în câmp, livezi, grădini şi zone rezidenţiale, produsul vedetă pentru România, anul trecut, a fost linia de picurare, acesta fiind destinată oricăror tip de culturi în câmp, livezi sau sere şi a reprezentat 60% din cifra de afaceri înregistrată pe 2010.

NDJ produce toate tipurile de echipamente linii de picurare clasice sau cu presiune compensată, microaspersoare pentru control climatic şi irigare, aspersoare pentru diverse tipuri de culturi agricole, sisteme de irigaţii automatizate etc.

Recent NDJ România s-a relocat într-un nou sediu de birouri şi depozitare în zona Bragadiru, Jud Ilfov, cu o suprafaţă aproximativă de 850 mp, cu 50 % mai mult decât suprafaţa deţinută în 2010.

● Anul trecut NaanDanjain a investit peste 27 milioane de US $ în R&D, dar şi în achiziţia de echipamente noi şi în extinderi strategice precum India, America Latina şi ţări din estul Europei şi CIS.

● În prezent grupul NDJ are 5 centre de producţie, al doilea cel mai mare aflându-se chiar în Spania, cu o capacitate de fabricaţie anuală de 100 milioane metri de linii de picurare, reprezentând o medie de 274 km de linie pe zi. Aceste investiţii nu au sporit doar productivitatea din punct de vedere cantitativ dar au şi diversificat-o, rezultând produse de calitate superioară şi au condus la creşterea eficienţei prin economia de timp alocat producţiei, de bani dar şi minimizarea impactului asupra mediului.

● În 2010 grupul a înregistrat o CA de 100,50 milioane US $ , în creştere cu 20% faţă de anul precedent.

Pentru 2011 grupul se aşteaptă la o uşoară creştere adusă de filialele din zona europeană. Alături de partenerul Jain, compania vizează un loc 1 în topul mondial de producători de sisteme de irigaţii.

Bucuresti, 17.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *