free download 78 travel guides written by experts

Muzicieni japonezi… in Romania

De 8 ani, în Japonia se organizează un concurs – Romania International Music Competition – la care se înscriu, anual, sute de muzicieni japonezi dornici de afirmare internaţională.

La invitaţia Radio România Cultural, laureaţii ediţiei de anul trecut au cântat sâmbătă 29 septembrie 2012, în sala de muzică a Castelului Peleş, în cadrul ediţiei a II-a a Stagiunii „Sunetul muzicii”, organizată de Muzeul Naţional Peleş, ExcesMusic şi Radio România Cultural, iar luni 1 octombrie 2012, de la ora 19.00, în Studioul Alfred Alessandrescu al Radio Romania.

Violonista Mayuko Yshigamy, soprana Ayuko Yoshikuni, saxofonista Hiroko Yamakawa, acompaniate de pianistele Shoko Ota şi Livia Tudor vor interpreta opusuri de: Lidwig van Beethoven, Charles Gounod, Ottorino Respighi, Fernande Decruck şi Sadao Bekku.

Câştigătoare concursului Romania International Music Competition de la Tokyo a fost anul trecut violonista Mayuko Yshigamy. Ea are 21 de ani şi studiază vioară de 16, a susţinut numeroase recitaluri şi a fost solistă a unor importante ansambluri: Filarmonicile din Tokyo, Sendai, Osaka şi Kyoto.

Saxofonista Hiroko Yamakawa este din Tokyo, a absolvit colegiul de muzică din Showa, a obţinut mai multe premii la concursuri internaţionale, iar după ce s-a remarcat anul trecut la concursul Romania International Music Competition acum participă la primul ei turneu european.

Secţiunea de muzică vocală a concursului Romania International Music Competition, a fost câştigată anul trecut de soprana Ayuko Yoshikuni. A studiat cu Uwe Heilmann la Universitatea de arte din Okinawa şi s-a perfecţionat la Tokyo cu Mariella Devia şi la Viena cu Julia Conwell.

Bucuresti, 01.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *