Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Muzeul National Filatelic si “Noaptea muzeelor

Muzeul National Filatelic isi asteapta vizitatorii sambata, 20 mai, pana la ora 23:00, extinderea programului de lucru facand parte din programul european Noaptea Muzeelor, initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta.

Pentru a facilita intalnirea bucurestenilor de toate varstele cu piesele filatelice din tezaurul Postei Romane, accesul vizitatorilor este gratuit pe toata durata programului de lucru, in intervalul orar 13:00 – 23:00.

Muzeul National Filatelic, situat pe Calea Victoriei nr. 12, in incinta Muzeului National de Istorie a Romaniei, reuneste intr-un spatiu de 600 metri patrati piese filatelice de exceptie.

In cele trei sali de expunere pot fi admirate o parte a celor peste 11 milioane de timbre, constituind aproximativ 3 milioane de serii filatelice, unele unicat la nivel mondial, matritele originale din otel cu care s-au tiparit cele patru valori din prima emisiune Cap de Bour Moldova (1858) precum si probe, machete, diverse stadii de realizare a timbrelor din anul 1872 pana astazi, dar si obiecte postale datand din doua jumatate a secolului al XIX -lea si prima jumatate a secolului XX, ce ilustreaza evolutia Postei Romane in acesta perioada.

Dintre piesele rare amintim celebrele Cap de Bour emise in Moldova in 1858 – simbol al independentei Principatului Moldovei fata de Imperiul Otoman, Carol I cu favoriti sau cu barba care dateaza din perioada 1866 – 1872 prezentat in coli.

De asemenea, bucurestenii pot vizita expozitiile temporare “Presa si Posta in Romania” si “Romania in timpul lui Carol I. 1866-1916”, realizata de Ministerul Culturii si Cultelor si Muzeul National de Istorie a Romaniei, in colaborare cu Muzeul National de Arta a Romaniei, Muzeul Militar National, Muzeul National Peles, Muzeul National Cotroceni si Muzeul National Filatelic.

Bucuresti, 19.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *