free download 78 travel guides written by experts

Muzeul National Filatelic si “Noaptea muzeelor

Muzeul National Filatelic isi asteapta vizitatorii sambata, 20 mai, pana la ora 23:00, extinderea programului de lucru facand parte din programul european Noaptea Muzeelor, initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta.

Pentru a facilita intalnirea bucurestenilor de toate varstele cu piesele filatelice din tezaurul Postei Romane, accesul vizitatorilor este gratuit pe toata durata programului de lucru, in intervalul orar 13:00 – 23:00.

Muzeul National Filatelic, situat pe Calea Victoriei nr. 12, in incinta Muzeului National de Istorie a Romaniei, reuneste intr-un spatiu de 600 metri patrati piese filatelice de exceptie.

In cele trei sali de expunere pot fi admirate o parte a celor peste 11 milioane de timbre, constituind aproximativ 3 milioane de serii filatelice, unele unicat la nivel mondial, matritele originale din otel cu care s-au tiparit cele patru valori din prima emisiune Cap de Bour Moldova (1858) precum si probe, machete, diverse stadii de realizare a timbrelor din anul 1872 pana astazi, dar si obiecte postale datand din doua jumatate a secolului al XIX -lea si prima jumatate a secolului XX, ce ilustreaza evolutia Postei Romane in acesta perioada.

Dintre piesele rare amintim celebrele Cap de Bour emise in Moldova in 1858 – simbol al independentei Principatului Moldovei fata de Imperiul Otoman, Carol I cu favoriti sau cu barba care dateaza din perioada 1866 – 1872 prezentat in coli.

De asemenea, bucurestenii pot vizita expozitiile temporare “Presa si Posta in Romania” si “Romania in timpul lui Carol I. 1866-1916”, realizata de Ministerul Culturii si Cultelor si Muzeul National de Istorie a Romaniei, in colaborare cu Muzeul National de Arta a Romaniei, Muzeul Militar National, Muzeul National Peles, Muzeul National Cotroceni si Muzeul National Filatelic.

Bucuresti, 19.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *