free download 78 travel guides written by experts

Musica Viva la Sala Radio

Orchestrele şi Corurile Radio vă invită miercuri, 12 ianuarie 2011, la recitalul trio-ului Musica Viva. Evenimentul, programat să înceapă la ora 19.00, va avea loc la Sala Radio.

Programul susţinut de Andreea Butnaru – pian, Florin Mitrea – violoncel şi Andrei Cristian Theodoru – clarinet, include lucrări de L. van Beethoven, R. Schumann şi J. Brahms.

Proiectul „Musica Viva” a început în anul 2004, odată cu recitalul dedicat în întregime lui George Enescu, susţinut în Germania de doi artişti români, absolvenţi ai Universităţii de Arte din Berlin – pianista Andreea Butnaru şi violonistul Răzvan Hamza. Manifestarea din decembrie 2004, primită cu entuziasm de public şi de specialişti, a constituit o premieră în stagiunea Filarmonicii din Kassel şi o reafirmare a valorilor componistice româneşti pe scenele europene.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi a Universităţii de Arte din Berlin, pianista Andreea Butnaru are în palmares peste 20 premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale şi a concertat pe importante scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia şi Japonia. Din anul 2008, este asistent universitar al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea – muzică de cameră.

Violoncelistul Florin Mitrea, solist-instrumentist şi şef de partida al Orchestrei Naţionale Radio, şi-a încheiat studiile de masterat în anul 2004 la Universitat der Künste Berlin cu calificativ maxim. Este câştigător al concursului „Artlaender Musikpreis”.

Andrei Cristian Theodoru este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Valeriu Bărbuceanu. A urmat cursuri de specializare la Braşov cu Petco Radev şi cu Aurelian Octav Popa. Este câştigător al concursurilor Jeunesses Musicales, Chamber Music Aperto şi Paestum-Italia. Din anul 1999 este membru al formaţiei TRIO RO-HELVETICA împreună cu Daniel Theodoru (România) şi Daniel Zbinden (Elveţia). În urmă cu 10 ani a avut loc prima apariţie pe scena Sălii Radiodifuziunii Române, de atunci putând fi urmărit şi în ipostaza de solist alături de Orchestra Naţională Radio (al cărui membru este în prezent) interpretând Concertul în La major de W. A. Mozart şi Concertino de C. M. von Weber.

Bucuresti, 07.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *