free download 78 travel guides written by experts

Murfatlar castiga doua medalii la cea mai veche competitie de vin din lume

Murfatlar Romania a castigat doua medalii la Concursul International Vino Ljubljana 2009. Vino Ljubljana este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri si este in prezent cea mai veche competitie internationala de vin din lume, ajunsa la cea de-a 55-a editie. Anul acesta un juriu exigent compus din 60 de specialisti din 17 tari a analizat cele 470 de probe de vin intrate in concurs.

Singurul si unicul vin licoros din Romania – de altfel cel mai medaliat vin romanesc – Lacrima lui Ovidiu de 12 ani a reusit sa convinga si acest juriu, obtinand medalia de aur. Acest vin licoros continua sa-si adjudece medalie dupa medalie, doar in 2009 dobandind nu mai putin de sase medalii la concursuri internationale.

Faimoasa vinoteca Murfatlar a primit si ea recunoasterea de calitate prin obtinerea medaliei de argint pentru Muscat Ottonel din 1990.

Murfatlar Romania raspunde ca in fiecare an provocarii de a participa in competitie cu cele mai bune vinuri din intreaga lume, anul 2009 incepand promitator cu obtinerea a 20 de medalii la concursurile internationale de vin dintre care amintim: Concursul Mondial de la Bruxelles – Ferma Noua Chardonnay medalie de argint; Concursul International de la Bucuresti – 3 medalii de aur pentru Cabernet Sauvignon Sec de Murfatlar, Pinot Gris Taina Murfatlar 1982, Chardonnay Taina Murfatlar 1982 si 3 medalii de argint pentru Chardonnay Late Harvest, Chardonnay Ferma Noua, Lacrima lui Ovidiu 12; Challenge International du Vin – Muscat Ottonel Zestrea medalia de bronz. Pana in acest moment, Murfatlar a reusit sa reuneasca intr-un portofoliu impresionant peste 190 de medalii.

Calitatea vinurilor, recunoscuta prin aceste medalii, este rezultatul unui cumul de factori care indreptateste a supranumi podgoria Murfatlar “un loc binecuvantat”. Conditiile de complex natural ale zonei si in special solurile sunt asemanatoare cu cele intalnite in regiunea Bordeaux din Franta. Iar daca natura a creat locul, Murfatlar a depus eforturi sustinute an de an pentru a valorifica aceste bogatii. De la sectorul viticol pana la crame si liniile de imbuteliere, fiecare segment a fost supus unui proces de retehnologizare si modernizare, facand din Murfatlar Romania producatorul ce dispune de cel mai modern si avansat suport tehnologic existent pe piata.

Bucuresti, 06.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *