free download 78 travel guides written by experts

Multiparty – prima intalnire a multipletilor din Romania

Asociatia Unu si Unu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni/tripleti organizeaza Multiparty – prima intalnire a multipletilor din Romania, la nivel national ce isi propune sa faca mai vizibila aceasta comunitate si va deschide seria intalnirilor tematice, anuale cu multipletii din Romania.

In capitala, evenimentul va fi organizat pe 31 mai, orele 18-21, in Parcul Lumea copiilor (Sector 4), la Foisorul Fanfarei si va reuni peste 60 de familii cu gemeni sau tripleti. Punctul de intalnire este intrarea principala, langa Palatul copiilor, la fantana. Pentru intalnirea din Bucuresti, organizatorii au pregatit momente artistice pentru cei mici, jocuri, concursuri, tombole dar vor crea si un cadru de informare prin workshopuri dedicate adultilor si promovare a programelor deja demarate.

Un moment special in cadrul evenimentului este realizarea de către copii a unui desen impresionant pe asfalt, in forma unui fluture colorat, simbol al sustinerii si al sperantei pentru o dezvoltare sanatoasă a prematurilor, reprezentand in acelasi timp fragilitatea organismului bebelusilor nascuti inainte de termen. Nasterile multiple sunt unul dintre principalii factori de risc ai prematuritatii. Conform unor date disponibile la nivel european, in fiecare an, in Romania se nasc prematur peste 20.000 de copii. Bebelusii nascuti inainte de termen pot avea diverse probleme de sanatate sau de dezvoltare, riscul acestora crescand cu cat copilul este nascut mai devreme inainte de termen.

Parintii cu multipleti sunt dornici de socializare, de initiative sociale si caritabile dar si de informare, de aceea cu ocazia zilei de 1 iunie, Asociatia Unu si Unu a pregatit impreuna cu Otilia Mantelers, primul curs de parenting din Romania adresat familiilor cu gemeni/tripleti, workshop ce se va sustine in 3 si 10 iunie. Cursul -Misterul gemenilor- prezinta niste instrumente extreme de utile atat in relatia parinte-copii, dar si intre frati.

Intalniri similare vor avea loc simultan in orase precum: Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias si vor reuni, alaturi de cele din Bucuresti, peste 200 de familii care au gemeni sau tripleti si care si-au exprimat in mod democratic votul privind data si locul de intalnire. Cele mai bine reprezentate orase din tara de catre famiile cu gemeni/tripleti se anunta a fi Timisoara, Constanta si Iasi. Multipletii de toate varstele au ca punct de intalnire locatii in aer liber precum: Parcul Botanic din Timisoara, Parcul Piticilor din Constanta si Gradina Botanica din Iasi.

Cu prilejul evenimentului Multiparty – prima intalnire a multipletilor, Asociatia Unu si Unu anunta si initierea a doua mari proiecte civice si legislative privind aceasta comunitate. Primul vizeaza realizarea unor statistici referitoare la numarul nasterilor de multipleti din Romania, dar si ponderea nasterilor premature in randul acestora al doilea demers are ca scop legiferarea zilei de 31 mai ca fiind Ziua Multipletilor din Romania.

Despre Asociatia Unu si Unu: Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri. Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe- program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate, a lansat primul curs de parenting din Romania dedicat parintilor cu multipleti si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare dezavantajate pana acum in Romania.

//unusiunu.com/misterul-gemenilor-curs-de-parenting/

Despre Micolino si comunitatea sa: //micolino.ro/; https://www.facebook.com/pages/Micolino-comunitatea-parintilor-cu-gemeni-prematuri-si-copii-frumosi.

Despre Clubul mamicilor de gemeni/tripleti a fost fondat in februarie 2011, numara 1124 membrii si este un grup virtual, traind intens pe Facebook. Grupul este format din mamici de copii frumosi (gemeni si tripleti), care comunica foarte mult, nu doar pe Facebook, se sprijina reciproc, glumesc, se sfatuiesc, insa lucrul cel mai important este ca intre membre s-a inchegat o adevarata prietenie.

Multumim tuturor partenerilor care sunt alaturi de noi la aceasta editie: Dorna, Cipi, https://www.facebook.com/thezenproject.ro; //www.learnwithmusic.ro ; /www.mikokids.ro; //ariodante.ro/; //familie-implinita.ro/; Foto: Alexandra Jitariuc –https://www.facebook.com/alexandrajitariucpage si Andrei Gandac – https://www.facebook.com/pages/Andrei-Gindac-Photography/.

Bucuresti, 29.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *