free download 78 travel guides written by experts

Multiculturalitate prin muzica si fiinta. FARFARELLO

FARFARELLO s-a dedicat cam de un sfert de veac muzicii instrumentale, producând fermecător, cu instrumente acustice şi electrice, sunete autentice şi originale cu character individual, independente de timp şi spaţiu şi care se sustrag oricăror descrieri convenţionale.

FARFARELLO înseamnă, în primul rand, Manni Neumann (vioară) şi Ulli Brand (chitare acustice). Cei doi pornesc cu FARFARELLO de pe scenele Germaniei spre cele europene. Datorită faptului că Mani Neumann, urmare a activităţii sale din trecut ca şi violinist al legendarei formaţii Phoenix (“violonistul diavolului”), a fost onorat cu MTV Lifetime Award şi decorat cu ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, România se află pe primul loc în agenda formaţiei FARFARELLO. Iar Timişoara este pe primul loc în agenda românească a formaţiei.

Cele peste 3500 de concerte, 120 de emisiuni TV în Germania, 17 discuri şi CD-uri, 1 DVD, numeroase festivaluri internaţionale, concerte în colaborare cu orchestre simfonice, precum şi nenumărate concerte în biserici şi în cluburi, au contribuit la celebritatea numelui FARFARELLO, acestea dovedind, în acelaşi timp, şi amplitudinea şi varietatea activităţii creative perpetue a formaţiei.

O echipă compusă din colaboratori vechi asigură formaţiei un nivel organizatoric şi musical stabil, conform necesităţilor şi cerinţelor actuale. Nenumăraţi muzicieni de nivel mondial i-au însoţit pe cei de la FARFARELLO pe drumul lor de un sfert de secol. Printre ei se numără percuţioniştii Nippy Noya, Jose Cortijo şi Martin Verdonk, care dau muzicii FARFARELLO o culoare unică. Muzicieni precum Mike Barsimato şi Herb Quick, Toni Putrino sau Chris Thompson şi-au alăturat şi ei numele muzicii FARFARELLO.

Charly T, unul dintre bateriştii renumiţi în Europa, împreună cu cunoscutul bassist şi una dintre cele mai marcante personalităţi ale muzicii rock româneşti, Josef (Ioji) Kappl, aparţin de câţiva ani de colectivul central al formaţiei FARFARELLO, cel care, de altfel, va fi prezent la Festivalul PLAI ca şi cap de afiş al zilei de vineri, 11 septembrie.

Cei de la FARFARELLO vor aborda, pe scena PLAI, tematici foarte diferite – teme melancolice, de cugetare, de bucurie şi fericire precum şi teme de tristeţe şi povestiri mistice vor fi culese, prelucrate şi transformate de ei în muzică. Această muzică, contopindu-se cu ascultătorul, va oferi acestuia posibilitatea de a da frâu liber fanteziei sale proprii, creându-şi imagini personale pline de senzaţii sublime, de bucurie şi linişte sufletească şi posibilitatea unică de a se regăsi în ele.

Bucuria pentru muzică, independenţa, libertatea spirituală, nestăvilita inovativitate şi, de multe ori, chiar modul neconvenţional de acţiune constituie punctele centrale ale filozofiei vieţii celor de la FARFARELLO şi însuşiri indispensabile ale mesajului pe care îl transmit atât pe scenă cât şi în studio.

La Timişoara, FARFARELLO va prezenta în premieră în România cel de-al 17-lea material discografic al trupei, albumul “Pas cu pas”.

Resurse web: www.farfarello.de

Bucuresti, 04.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *