Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

msg systems trimite studenti in Germania, cu burse Erasmus

msg systems România, filiala concernului german msg systems AG, oferă începând de anul acesta burse Erasmus în Germania. În 2012 vor beneficia de practică la sediile msg systems AG studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj.

“Programul de bursă Erasmus se desfăşoara anul acesta în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi presupune efectuarea unui internship pe teme tehnice în Germania. Studenţii vor avea ca mentor specialişti IT din Germania, vor urma o curriculă specifică specializării informatice în Java sau SAP/ABAP şi bineînţeles vor avea ocazia de a interacţiona cu mediul şi cultura nemţească” a declarat Radu Jinga, director general msg systems România.

“Anul viitor ne-am dori să atragem şi Universitatea Babeş Boylai în acest proiect şi de ce nu, alte universităţi de prestigiu din ţară”, a completat Jinga.

Vasile Dădârlat, şef birou programe comunitare în cadrul UTCN, a declarat despre acest parteneriat: “Ce m-a surprins plăcut la această colaborare a fost faptul că am reuşit să punem totul în mişcare foarte repede. S-a făcut public anunţul către studenţi, echipa msg systems împreună cu responsabilii pentru mobilităţi studenţeşti au susţinut o prezentare în cadrul universităţii, au urmat interviurile şi a fost realizată selecţia. Suntem siguri că anul viitor mai mulţi studenţi vor beneficia de oportunitatea de a face practică, 3 luni, în Germania la msg systems.”

Adrian, unul dintre studenţii care admişi în cadrul acestui program, a mărturisit: “Pentru mine, şansa de a pleca cu o bursă Erasmus pentru a face practică la msg systems AG în Germania, înseamnă deosebit de mult. În primul rând consider că este foarte important să aplic cunoştinţele teoretice acumulate în cei 3 ani de facultate, în vederea dezvoltarii şi aprofundării acestora, dar şi pentru a reduce discrepanţa dintre teorie şi practică. Oportunitatea oferită vine în întâmpinarea tinerilor studenţi ca mine, această colaborare îmi deschide atât orizontul profesional, cât şi cel cultural. Mulţumesc universităţii şi companiei msg systems pentru această şansă.”

Programul de burse Erasmus se desfăşoară anul acesta pe o perioadă de 3 luni, iulie – septembrie, la sediile msg systems AG din Ismaning/Munchen, pentru tehnologia Java, respectiv Passau pentru cei care doresc să se specializeze în SAP/ABAP.

Bucuresti, 26.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *