free download 78 travel guides written by experts

msg systems preda SAP la universitatile cu profil informatic din Cluj

Compania germană msg systems în parteneriat cu Universitatea Tehnică şi Universitatea Babeş Boylai Cluj Napoca va susţine, pentru al 4-lea an consecutiv, cursul de SAP dedicat studenţilor cu profil informatic din Cluj Napoca.

Cursul cuprinde atât parte teoretică, dar şi parte practică şi oferă ocazia de a pătrunde în lumea SAP fiecărui student interesat de dezvoltare profesională în mediul business şi de consultanţă. Soluţiile SAP sunt utilizate în prezent de peste 12 mil. de utilizatori din mai mult de 120 de ţări, inclusiv România. ABAP – Advanced Business Application Programming – este limbajul de programare în care sunt dezvoltate soluţiile SAP. 

Cunoaşterea tehnologiilor ERP, a platformei SAP în special, oferă perspective deosebite de dezvoltare profesională. Cursul tehnic de programare în ABAP propus pentru anul universitar 2012-2013 are o durată de 7 săptămâni, 3 ore pe săptămână: 1 ora curs susţinut în cadrul universităţii şi 2 ore laborator.

msg systems România a dezvoltat la Cluj Napoca un puternic centru de competenţe SAP cu peste 70 de programatori ABAP. “Suntem probabil cea mai mare echipă din Transilvania pe această specializare”, a adăugat Radu Jinga, manager general msg systems România.

"Deşi ABAP este un limbaj de programare foarte răspândit la nivel mondial, este puţin cunoscut în mediul universitar din România. Spre deosebire de alte limbaje de programare, ABAP este foarte greu accesibil, resursele gratuite sunt aproape inexistente iar posibilităţile de învăţare provin exclusiv din resurse autorizate, certificate. De asemenea, orice activitate practică sau didactică pe platforma SAP presupune costuri de licenţiere extrem de mari. Obiectivul nostru pe termen lung este de a familiariza studenţii cu mediul şi soluţiile SAP, de a pune la dispoziţia acestora instrumente performante şi de a oferi acces la sisteme profesionale SAP, care îi vor ajuta să devină buni programatori ABAP în viitor”, a declarat Radu Jinga, manager general msg systems România.

“Limbajul de programare care l-am învăţat, deşi a fost nou pentru mine, mi-a trezit rapid interesul. E o combinaţie între altele deja studiate, nimic greu. Mă bucur că am avut ocazia să îl descopăr. Deşi până la cursul SAP de anul trecut nu am auzit nimic de această tehnologie mă surprinde în continuare în câte companii se utilizează, şi câte posibilităţi oferă”, a declarat Marius, unul dintre studenţii participanţi la cursul SAP de anul trecut.

Cursul SAP este doar una dintre iniţiativele companiei msg systems de colaborare cu mediul universitar în direcţia SAP-ABAP.

În anul universitar 2012-2013 studenţii Universităţii Tehnice din Cluj Napoca şi a Universităţii Babeş Bolyai, interesaţi de această tehnologie, vor putea beneficia de încă două proiecte propuse de msg systems România: programul Erasmus de plasament în strainătate la sediile companiei din Passau şi Munchen şi realizarea unor lucrări de licenţă şi dizertaţie cu focus pe SAP.

Bucuresti, 31.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *