metalshow

Mr. Clippit & Comp

Serban Foarta
Curtea veche Publishing

Review by Rudi

La Curtea veche Publishing se lanseaza o noua colectie: LUDEX. Este initiata si coordonata chiar de Serban Foarta. Se pare ca denumirea se trage din insasi placerea autorului – poet, eseist, traducator, textier, profesor – de a se „juca“ cu cuvintele, de altfel, ludice la randul lor.
Mr. Clippit & Comp pleaca de la faptul ca traim in era computerelor.
    „Prin PC (< Personal Computer,
        iar nu Partidul Comunist“ (Serban Foarta)

Rimele sunt foarte la moda, in pas cu tehnologia si nu tin neaparat de poezie sau numai de limba romana (paper clips – assistant office, folder – polter[-geist]). Cuvintele au o viata proprie, dincolo de banalitate sau utilitate, formand un joc poetic desavarsit care are totusi substanta, idee si creeaza senzatii.
    мAlbă, clapa cărţii clamei   
    zisă Clippit, n-ar fi prea
    grav să fie, — la agapa
    care-ncepe… Dar n-aş vrea
    să v-aud că vă trag clapa!“ (Serban Foarta) Deosebit de activ, de profesie scriitor – dar liber profesionist -, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Serban Foarta place ochiului si mintii, poetizand – sau ludicizand – pana si colofonul volumului.
Ar fi pacat sa nu cititi aceasta carte. Va va destinde, va va placea si – de ce nu? – va va pune pe ganduri. Conditii grafice foarte bune, in aceasta carte "Pentru copii si Pentru rafinati" dupa cum inca de pe coperta se precizeaza.
    „Azi (nu conteaza ce zi e)
    ma chinuie o poezie
    in care click net
    rimeaza cu icnet…“ (Serban Foarta, Epilog)

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *