Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Motivatia, factor decisiv in lupta cu kilogramele?

Stabilirea motivaţiei personale este unul dintre primii paşi recomandaţi de Campania de informare socială ReductoStart, pentru a învinge surplusul de kilograme

Fiecare dintre noi este împins de un motiv foarte serios în lupta cu kilogramele. Dorinţa de a reveni la aspectul dinaintea sarcinii, dorinţa de a-ţi schimba viaţa, de a-ţi construi o carieră, de a fi o femeie de succes, de a te face observată în ochii persoanei iubite, sau cel mai important probleme de sănătate, sunt câteva dintre sursele motivaţiei care ne susţin în războiul contra kilogramelor.
În permanenţă trebuie să te gândeşti dacă motivaţia stabilită iniţial mai este valabilă, iar dacă nu mai este, trebuie să găseşti un alt motiv pentru care să merite să lupţi, unul care să îţi aducă aminte zilnic care este scopul tău. 

De cele mai multe ori persoanele care încearcă să slăbească, pierd bătălia încă de la început pentru că nu  îşi stabilesc obiective clare de urmat şi nici nu au factori motivaţionali suficient de importanţi care să le susţină în efortul depus.

Obiectivele clare şi motivaţia de ordin afectiv şi raţional sunt considerate esenţiale în timpul unei cure de slăbire. Obiectivele trebuie să fie realiste, să vizeze tipul de regim care trebuie urmat şi activităţile fizice cu care acest regim trebuie asociat, pentru a da roade. Fiecare persoană are nevoie de un regim de slăbire personalizat în funcţie de comportamentul său alimentar, în funcţie de tipologia emoţională, de pofta de mâncare şi nu în ultimul rând de rezultatul analizelor medicale personale. Toţi aceşti factori nu pot fi stabiliţi corect decât în colaborare cu un medic specialist.

Un specialist în nutriţie este cel care te poate ajuta să îţi evaluezi motivaţia, să afli ce regim de viaţă poţi adopta pentru a obţine rezultate.

Recomandările primite pe această cale sunt cu siguranţă, eficiente dacă sunt urmate întocmai.

Întotdeauna, atunci când ţinem cură de slabire apar momente critice în care delăsarea învinge motivaţia şi voinţa de a spune “nu”, iar de aici până la a eşua, de cele mai multe ori definitiv, nu este decât un pas. Un medic specialist te va ajuta să îţi păstrezi motivaţia, oferindu-ţi soluţii pentru a rezista “ispitelor” şi a face faţă cu brio acestor situaţii de criză.

Motivaţia este aşadar, un factor decisiv în lupta cu surplusul de greutate! Forţa psihică este cea care ne determină să ne urmăm obiectivele, este motorul oricărei acţuni, iar în cazul luptei cu kilogramele este singura care garantează succesul.

Familia, partenerul de viaţă, slujba, proiectarea personală în timp, aşteptările fiecărui individ sunt elementele pe care cei care vor să slăbească trebuie să se bazeze pentru a reuşi în lupta sănătoasă şi eficientă cu kilogramele în plus.

Pentru mai multe informaţii, consultă site-ul www.reductostart.ro, site dedicat campaniei “ReductoStart”, de informare asupra riscurilor obezităţii şi găseşte o metodă interactivă şi plăcută prin care să îţi evaluezi motivaţia.

Bucuresti, 25.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *