free download 78 travel guides written by experts

Mostenirea lui Brancusi, in direct la TVR Cultural

Luni, 17 noiembrie, de la ora 20.00, Marian Voicu va dezbate în direct, la Cultura fierbinte, problema moştenirii lui Brâncuşi.

Prea multe falsuri sunt achiziţionate de colecţionarii autohtoni. Românii sunt prea săraci ca să se bucure de lucrările originale ale sculptorului, iar în muzee şi colecţii private din ţară există aproximativ o sută de astfel de lucrări, jumătate dintre ele sculpturi.  

Piaţa de artă din România nu are forţa financiară pentru a tranzacţiona operele lui Brâncuşi. Pe de altă parte, acestea stabilesc recorduri de preţ la marile case de licitaţii din SUA. În plus, un sondaj de opinie internaţional, iniţiat de revista Time, a desemnat „Pasărea măiastră” sculptura secolului XX, considerând-o „o sinteză a formelor din natură, ce anticipează descoperirile tehnice din a doua jumătate a secolului”.

Marian Voicu îi va provoca la o discuţie aprinsă despre problema moştenirii lui Brâncuşi pe invitaţii săi: Andrei Brezianu, jurnalist din SUA, fiul reputatului scriitor şi cercetător Barbu Brezianu (autorul unor studii de referinţă despre Constantin Brâncuşi) şi criticul de artă Pavel Susara. 

Bucuresti, 13.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *