Shadow

Monica Pușcoiu, semifinalistă Chefi la cuțite 2023, a deschis cofetăria artizanală Almond Cake Shop

Monica Pușcoiu a avut o carieră impresionantă în domeniul aviatiei, unde a lucrat ca însoțitor de bord și trainer pentru colegii săi. A studiat Literele la Universitatea București și iubește să citească și să scrie. În 2019, viața ei s-a schimbat când a venit pe lume fiica ei, Maia. Monica a decis să se dedice creșterii copilului și să renunțe la zboruri. Iar pandemia a adus noi provocări și incertitudini pentru tânăra mamă. Cum a facut față situației? Cu multă pasiune și creativitate, Monica s-a apucat de cofetărie și a început să prepare prăjituri delicioase pentru familia și prietenii ei. Acum, cofetăria este hobby-ul ei și o sursă de bucurie și relaxare. Monica spune că, cofetăria este o forma de artă și că îi place să experimenteze ingrediente și rețete noi. Ea dorește să își transforme pasiunea într-o afacere de succes și să împărtășească și altora secretele ei culinare, de aceea a deschis cofetaria Almond Cake Shop în Piața Romană nr 2.

Monica Pușcoiu e expertă în cofetărie, cu studii de specialitate în domeniu și experiență în patiserie din 2020. Se ocupă personal de rețete și preparare și îți garantează că o să te lingi pe degete după ce guști deserturile ei, așa că te invită la o degustare.

Monica Pușcoiu - Almond Cake Shop
Monica Pușcoiu – Almond Cake Shop

Concurentă la emisiunea culinară “Chefi la cuțite” ediția 2023, Monica Pușcoiu a deschis un business pe măsura pasiunii ei, cofetăria artizanală Almond Cake Shop situată în centrul orașului și specializată în produse din ingrediente naturale, pe bază de făină de migdale și fără zahăr adăugat, îndulcitori sau gluten, destinate persoanelor preocupate de alimentație sau chiar cu diverse probleme de sănătate.

Aici ai de ales din 30 de sortimente de prăjituri delicioase, în majoritatea făcute cu făină de migdale și îndulcite natural cu fructe și piureuri de fructe și chiar legume: sfeclă și cartof copt. Nu rata prăjiturile Green Dragon și Royal Nuts, care sunt senzaționale. Produsele sunt coapte la temperaturi diferite, în funcție de rețetă, și conțin doar ingrediente naturale din România și Belgia, cum ar fi produse lactate cu multă grăsime, unt de calitate, semințe și legume. Poți mânca prăjiturile oricând vrei, chiar și la micul dejun, căci îți dau energie și te țin sătul.

”Ne străduim să observăm toate preferințele și să încântăm toate gusturile pentru ca nimeni să nu fie lăsat pe dinafară din bucuria savurării unui mic răsfăț, fie că este într-o scurtă plimbare de week-end, fie că este într-un eveniment de mare amploare, indiferent de restricțiile alimentare”, a declarat Monica Pușcoiu.

Produsele Almond Cake Shop sunt realizate prin preparare termică de la 100 grade Celsius până la 170 grade Celsius, în funcție de rețetă. Au la bază făină de migdale, dar și făină de orez brun și alte ingrediente naturale din România și Belgia, printre care produse lactate cu grăsime de cel puțin 30%, unt cu grăsime de 82%, amestec de semințe și legume și fructe care permit eliminarea completă a zahărului din rețete. Datorită combinației de fructe, legume și făină de migdale, produsele pot fi consumate în orice moment al zilei, putând reprezenta chiar micul dejun, oferind o senzație de sațietate deplină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *