metalshow

Mondelēz International raportează progrese importante în îndeplinirea obiectivelor Call For Well-being

·    Depășirea obiectivelor de sustenabilitate 2015 referitoare la reducerea cantității de ambalaje, a emisiilor de gaze cu efect de seră, a deșeurilor nete, a volumului de deșeuri care ajung la rampele de gunoi și a consumului de apă
·    Creșterea numărului produselor ce oferă controlul porțiilor și a conținutului de cereale integrale din portofoliul de produse face parte din ambiția companiei de a deveni lider mondial în industria snack-urilor well-being

Mondelēz International a publicat recent Raportul privind progresul platformei Call For Well-being pentru 2015. Raportul detaliază modul în care compania, lider mondial în industria snack-urilor, a depășit aproape toate obiectivele stabilite pentru anul 2015 privind amprenta de mediu și a stabilit obiective mai îndrăznețe pentru anul 2020 pentru a combate impactul schimbărilor climatice. De asemenea, raportul descrie progresul Mondelēz International în ceea ce privește ambiția sa de a deveni lider mondial în categoria snack-urilor well-being.

“Dezvoltarea noastră este în mod direct conectată cu protejarea bunăstării planetei noastre, a vieții oamenilor care fac produsele noastre și se bucură de ele și a comunităților pe care le deservim”, a declarat Irene Rosenfeld, Președinte și CEO. “În anii ce au precedat lansarea platformei Call For Well-being, am făcut progrese constante în îndeplinirea angajamentelor noastre. Rezultatele solide pe care le-am obținut în 2015 împreună cu noile obiective de sustenabilitate pentru 2020 reprezintă o continuare a angajamentelor noastre și susțin aspirația de a fi lider mondial în categoria snack-urilor well-being”.

Lansată în 2013, platforma Call For Well-being se axează pe patru domenii vitale pentru bunăstarea lumii întregi, acolo unde Mondelēz International își poate aduce cea mai mare contribuție: sustenabilitate, snack-uri well-being, parteneriate cu comunitatea și siguranță. Iată caracteristicile cheie ale progresului companiei:

Sustenabilitate
·    Reducerea gazelor cu efect de seră generate de procesele de producție cu 19 la sută pe tonă, depășind obiectivul de 15 la sută.
·    Reducerea energiei utilizate în producție cu 11 la sută pe tonă, se situează puțin sub obiectivul de reducere de 15 la sută.
·    Eliminarea a 107 de milioane lb. (48.500 tone) de ambalaje, mai mult decât dublu față de obiectivul propus pentru anul 2015, de 50 de milioane lb. (22.500 tone).
·    Reducerea consumului de apă cu 17 la sută pe tonă, depășind obiectivul inițial de 15 la sută.
·    Reducerea deșeurilor cu 70 la sută pe tonă, de aproape cinci ori mai mult decât obiectivul inițial de 15 la sută.
·    Atingerea unui procent de 68% din volumul de producție pentru 2015 în locații cu zero deșeuri depozitate la rampele de gunoi, depășind obiectivul inițial de 60 la sută.
·    Îndeplinirea obiectivului de a avea 75% din volumul de biscuiți din Europa de Vest din grâu Harmony, ce reprezintă programul de sustenabilitate pentru culturile de grâu al companiei.
·    Suntem conform planului în ceea ce privește obiectivul de a avea toate sursele de cacao sustenabile. La sfârșitul anului 2015, 21 la sută din boabele de cacao utilizate de companie erau obținute în mod sustenabil.
·    Obiectiv atins de a avea o acoperire de 100 la sută din uleiul de palmier în 2013- RSPO (Masa rotundă cu privire la uleiul de palmier sustenabil). La sfârșitul anului 2015, 90 la sută din uleiul de palmier folosit de companie avea trasabilitate până la fabrică.
   
Snack-uri well-being
·    S-a realizat obiectivul de a crește numărul produselor cu porții controlate ambalate individual, cu 25 la sută.
·    S-a realizat obiectivul de a crește conținutul de cereale integrale cu 25 la sută – cu cinci ani mai devreme decât obiectivul propus.
·    Opțiunile care se încadrează în Better Choice reprezintă acum 25,5 la sută din veniturile companiei.
·    În ciuda progreselor importante înregistrate, de reducere a sodiului și grăsimilor saturate din categoriile cheie, cum ar fi Biscuiți, există provocări în reducerea acestora la nivelul portofoliului global per ansamblu; se accelerează eforturile pentru categoriile-cheie pentru a atinge o reducere de 10 la sută până în 2020. La sfârșitul anului 2015, conținutul de sodiu și grăsimi saturate a fost redus la nivelul întregului portofoliu cu 1 la sută și, respectiv, 2 la sută.
·    Suntem conform planului în ceea ce privește obiectivul de a implementa, până în 2016, la nivel mondial, etichetarea pe partea din față a ambalajului a conținutului caloric. La sfârșitul anului 2015, 68 la sută din portofoliul companiei a fost astfel etichetat.

Siguranță
·    Toate cele 150 de unități de producție ale companiei au obținut Certificarea ISO 22000, standard internaţional pentru Sistemul de Management al Siguranței Alimentului.
·    Suntem conform planului în ceea ce privește atingerea obiectivului de performanță privind siguranța la nivel global. În 2015, s-a obținut o reducere de 13% a frecvenței perioadelor de inactivitate datorate accidentelor de muncă comparativ cu anul anterior, precum și o reducere de 21 de procente a Ratei Totale de Incidente pentru toți angajații.

Comunități
·    Adăugarea a 3 noi programe de well-being pentru copiii și familiile lor din Mexic, Africa de Sud și Statele Unite ale Americii.
·    Suntem conform planului în ceea ce privește atingerea obiectivului de a investi 50 milioane de dolari în parteneriate cu comunitățile pentru a promova un stil de viață sănătos. În 2015, s-a alocat suma de 39 milioane de dolari (78 de procente) pentru astfel de programe în 13 țări.

Pentru a citi un rezumat al acestui raport, puteți accesa //bit.ly/28Mbrd6. Pentru a consulta raportul complet, vizitați //bit.ly/28MbANy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *