free download 78 travel guides written by experts

Moment important in productia din Spania

Fabrica Mercedes-Benz Vitoria produce unitatea cu numărul 750.000 din seria actuală de modele Vito şi Viano

• Vehiculul respectiv este un model negru obsidian Mercedes-Benz Viano Avantgarde V6, creat pentru un client din Belgia.
• Această realizare reprezintă un moment de referinţă pentru Vitoria.
• Vitoria este prima fabrică de producţie în serie a vehiculelor electrice Mercedes-Benz.

Al 750.000-lea vehicul comercial din seria actuală Vito şi Viano a ieşit din fabrica Mercedes-Benz din Vitoria, Spania. Acesta este un vehicul negru obsidian Mercedes-Benz Viano Avantgarde V6, având cutie de viteze automată şi un interior luxos din piele, şi va fi livrat unui client din Belgia.

“Această realizare marchează încă un episod important din istoria fabricii Vitoria,” declară Emilio Titos, managerul fabricii. “Avantajul nostru principal este centrul de expertiză pentru vehiculele de mărime medie şi pentru cele electrice, ce reprezintă o componentă esenţială a reţelei de producţie Mercedes-Benz.”

Seria actuală de vehicule comerciale este fabricată la Vitoria din 2003, oferind două variante de modele, Viano şi Vito. Mercedes-Benz Viano este un autovehicul premium pentru clienţii privaţi. Mercedes-Benz Vito este adaptat necesităţilor clienţilor comerciali, din vânzări, producţie, servicii sau transport de persoane. Anul 2010 a fost marcat de lansarea pe scară largă a noii generaţii de Viano şi Vito.

De asemenea, fabrica Vitoria a început să producă în 2010 prima serie din lume de vehicule electrice: Mercedes-Benz Vito E-CELL. Datorită sistemului său de funcţionare cu 0 emisii, Vito E-CELL este ideal pentru aglomerările urbane şi pentru zonele cu un mediu sensibil. Mai mult de 500 de Vito E-CELL au fost până acum produse şi livrate clienţilor europeni, pentru a le testa în tot felul de situaţii cotidiene. Divizia Mercedes-Benz Vans şi-a extins portofoliul de modele în martie 2012, lansând varianta Vito E-CELL crewbus. Noul vehicul electric oferă confort pentru şapte pasageri şi are o arie de acoperire de 130 de kilometri.

În ultimii nouă ani, seria actuală de vehicule comerciale a devenit cea mai bine vândută serie din istoria fabricii Vitoria. Spre exemplu, 98.000 de modele au fost vândute în toată lumea doar în anul 2011.

Fabrica Vitoria, situată în centrul regiunii basce din nord-vestul Spaniei, a fost construită la începutul anilor ’50. Aproximativ 3.200 de persoane sunt angajate în fabrica ce include un complex de 600.000 de m² şi o arie de producţie de 370.000 de m².

Mai multe informaţii sunt disponibile online la:
www.media.mercedes-benz.ro şi www.mercedes-benz.ro.

Bucuresti, 26.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *