metalshow

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza

a treia ediţie a programului “Spaţii verzi”

MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat lansează ediția 2008 a programului „Spaţii verzi” – program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare a spaţiilor verzi publice. Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice din localităţile mai jos enumerate. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor în scopul utilizării comunitare.  Suma disponibilă pentru anul 2008 este echivalentul în RON a 50.000 EUR.
Suma maximă ce poate fi solicitată este de 7.500 RON/ proiect.
Sunt finanţate proiecte ale organizaţiilor din următoarele localităţi:

Aiud

Cluj Napoca

Odorheiu Secuiesc

Sfântu-Gheorghe

Alba Iulia

Constanţa

Oneşti

Sibiu

Alexandria

Craiova

Oradea

Sighişoara

Arad

Deva

Orăştie

Slatina

Bacău

Drobeta Turnu Severin

Petroşani

Slobozia

Baia Mare

Focşani

Piatra Neamţ

Suceava

Bistriţa

Galaţi

Piteşti

Târgovişte

Borş

Gheorgheni

Ploieşti

Târgu-Jiu

Botoşani

Giurgiu

Râmnicu Vâlcea

Târgu-Mureş

Brăila

Hunedoara

Reghin

Târgu-Secuiesc

Braşov

Iaşi

Reşiţa

Târnăveni

Bucureşti

Lugoj

Roman

Timişoara

Buzău

Mediaş

Satu Mare

Turda

Carei

Miercurea-Ciuc

Sebeş

Zalău

Data de lansare a ofertei de finanţare: 11 octombrie 2007.
Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 11 DECEMBRIE 2007, ora 16.00 (Cererile de finanţare trebuie să ajungă la sediul fundaţiei până la data de 11 decembrie 2007, ora 16.00).

2. Rezultatele programului în 2007
Rezultatele programului au depășit cu mult așteptările celor două organizații partenere inițiatoare. Acest lucru s-a observat încă din momentul închiderii sesiunii de finanțare, fiind depuse în total 136 proiecte de către organizații neguvernamentale în parteneriat cu școli și instituții publice.
„Am finanţat în total 19 proiecte în 18 orașe ale României, proiecte ce au produs rezultate semnificative atât din punct de vedere al implicării comunităților, cât și din punct de vedere al impactului asupra mediului urban. Suntem mândri că ne-am adus contribuţia la oraşe mai frumoase, dar şi că am reuşit să strângem 5842 de persoane să participe în mod voluntar în cadrul proiectelor”, a spus Zsolt Szalay, CEO MOL România.

Au fost refăcute sau recreate spaţii verzi cu o suprafaţă de peste 58.200 de m2, pe care au fost plantaţi 5.854 de pomi și copaci și peste 6.600 de răsaduri de flori și plante ornamentale.

3. Câștigătorul Premiului MOL "Spații verzi" – ediția 2007
Premiul MOL „Spaţii verzi” ediţia 2007, prin care este premiat proiectul cu rezultatele cele mai spectaculoase, este Asociația PROȘCOALA din Carei. Aceasta va primi o sumă echivalentă cu valoarea finanțării obținute pentru implementarea proiectului Parcul școlii – o oază în mijlocul cartierului de beton. Suma câștigată este de 7.500 RON.

Grupul MOL a lansat programul Spaţii Verzi la nivel regional încă din 2005. În această perioadă au fost depuse în total peste 600 de proiecte în Ungaria, Slovacia şi România. În cei trei ani de când s-a lansat, valoarea granturilor la nivel regional s-a înzecit, şi au fost declarate câştigătoare peste 80 de proiecte. Pentru anul viitor la nivel regional vor fi acordate granturi în valoare totală de aproximativ 160,000 EUR.

Bucuresti, 15.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *