Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

MOL Norge descoperă petrol și gaze în Marea Nordului

Budapesta – MOL Norge AS, subsidiară a Grupului MOL, și partenerii săi au descoperit rezerve noi de petrol și gaze într-un perimetru offshore situat la aproximativ 200 km vest de Stavanger, în sectorul norvegian al Mării Nordului.

Sonda de explorare din zona de licență 820S are o adâncimea de forare maximă de 2.652 metri sub nivelul mării, iar rezervele de petrol și gaze au fost descoperite în mai mule formațiuni și au fost testate cu succes la o capacitate de extracție de 3.463 de barili echivalent petrol pe zi.

Resursele potențiale descoperite în formațiunea principală sunt cuprinse între 12 și 71 de milioane de barili echivalent petrol și gaze.

Potențialul de comercializarea a resurselor nou-descoperite va fi determinat ulterior, în urma lucrărilor tehnice suplimentare.

Grupul Mol logo

MOL Norge AS deține o participație de 40% și este operatorul licenței 820S în numele partenerilor Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) și Pandion Energy AS (10%).

Grupul MOL a intrat în Norvegia în 2015, prin achiziția integrală a companiei Ithaca Petroleum Norge. Lucrările de foraj au început în 2018, în condițiile în care operatorul a derulat operațiunile pregătitoare într-un timp record, fără niciun fel de întârzieri, într-un mediu puternic reglementat.

Operațiunile de explorare din Norvegia au ca scop susținerea înlocuirii organice a rezervelor existente ale Grupului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *