free download 78 travel guides written by experts

Modificari in conducerea BCR

Conducerea executivă şi Consiliul de supraveghere ale Erste Group Bank AG au luat, în cursul reuniunilor de ieri, o serie de decizii privind structura de management a grupului şi problematica de personal aferenta.

Pentru a reflecta importanţa segmentelor de bază ale Erste Group şi la nivelul structurilor de management şi guvernanţă corporativă, Consiliul de supraveghere al Erste Group l-a numit pe Martin Skopek in poziţia de membru al Comitetului executiv al Holdingului responsabil pentru segmentul retail. El îşi va prelua noua poziţie cu începere de la 1 iulie 2010, după ce va demisiona din funcţia de vicepreşedinte executiv retail si membru al Comitetului executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), pe care o ocupă in prezent. Martin Skopek s-a alăturat echipei conducerii executive a BCR in 2006, administrând cu succes procesul de transformare si aliniere la standardele Erste a activităţii de retail după ce BCR a devenit membru al Erste Group.

Oana Petrescu, in prezent vicepreşedinte executiv Operaţiuni & IT si membru al Comitetului executiv al Băncii Comerciale Române, va prelua responsabilităţile lui Martin Skopek pe segmentul retail din cadrul Comitetului executiv al BCR, începând cu 1 iulie 2010. După această dată, Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR, va prelua responsabilităţile poziţiei anterioare a Oanei Petrescu, până la numirea succesorului ei.

Oana Petrescu are o experienţă bogată in banking in poziţii executive de top – ca membru al Comitetului executiv al BCR si participant activ la procesele de transformare a BCR precum si in poziţia de sef al diviziei servicii financiare la Andersen si Ernst&Young. In calitate de vicepreşedinte executiv Operaţiuni & IT al BCR, Oana Petrescu a avut o contribuţie semnificativă la structurarea proceselor interne de servire a clienţilor retail in diverse domenii precum operaţiuni retail, procesare tranzacţii bancare, extinderea si optimizarea reţelei de unităţi retail, dezvoltarea canalelor alternative de distribuţie a produselor si serviciilor bancare. Deţine in prezent si poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Romane a Băncilor.

În conformitate cu cele mai bune practici la nivelul principalelor subsidiare ale Erste Group si urmând finalizării programului de integrare şi transformare a BCR, s-a luat decizia de a numi în cadrul Comitetului executiv al BCR un vicepreşedinte integral dedicat managementului riscurilor (Chief Risk Officer – CRO), funcţie inclusă acum în atribuţiile vicepreşedintelui executiv financiar al băncii (Chief Financial Officer -CFO).

Sarcinile si responsabilităţile de CRO vor fi preluate, de la 1 august 2010, de către Michael Beitz.

Helmuth Hintringer, actualmente vicepreşedinte executiv Financiar & Risc, se va concentra asupra rolului de CFO, extrem de important in termeni de performanţa a Băncii Comerciale Romane in contextul lărgirii activităţilor BCR ca grup financiar.

Michael Beitz a lucrat ca senior risk manager în cadrul Erste Group în ultimii 25 de ani si are o vasta experienţă in analiza si managementul riscului de credit. El a fost responsabil pentru managementul riscurilor la Ceska sporitelna şi, în prezent, este CRO la Slovenska sporitelna. Beitz este deja familiarizat cu BCR făcând parte din echipa de tranziţie după achiziţia băncii de catre Erste Group.

Toate numirile urmează să fie confirmate de Consiliul de supraveghere al BCR şi să primească aprobarea Băncii Naţionale a României.

Bucuresti, 17.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *