Kinodiseea

Modelul Chevrolet Cruze este cotat cu maximul de cinci stele la testele de siguranta din Europa

·    Cel mai înalt punctaj posibil pentru testele de coliziune frontală şi laterală din istoria EuroNCAP

Sedanul compact Chevrolet Cruze, lansat pe plan mondial, a câştigat cotaţia maximă, de cinci stele, acordată de Programul european pentru evaluarea autovehiculelor noi (EuroNCAP), care a publicat astăzi cele mai noi rezultate ale testelor de siguranţă.

Conform EuroNCAP, modelul Cruze a câştigat 79 de puncte dintr-un total de 100, ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure modele din clasa autoturismelor.

Modelul Cruze a obţinut un maxim de 16 puncte pentru testul de coliziune frontală şi un maxim de 8 puncte pentru testele de coliziune laterală, cu un obstacol deformabil, în mişcare. Cruze este primul autoturism care a primit punctajul maxim în ambele teste, de când EuroNCAP a început acordarea cotaţiilor pentru testele de impact, în anul 1997.

Organizaţia independentă europeană de testare a acordat, de asemenea, noului sedan compact Chevrolet un punctaj ridicat, de 7,3 puncte din 8, pentru testul mai sever, de coliziune laterală cu un stâlp, demonstrând protecţia pasagerilor în eventualitatea unei coliziuni laterale oferită de caroseria consolidată lateral a modelului Cruze. Tetierele modelului Cruze au fost poziţionate corect, pentru a absorbi energia coliziunii şi a proteja împotriva traumatismelor cerebrale şi cervicale, în cazul unui impact din spate. Modelul Cruze a primit de asemenea un punctaj ridicat pentru protecţia copiilor şi a pietonilor în timpul testării.

„Suntem mulţumiţi cu punctajul de excepţie obţinut de modelul Cruze pentru siguranţă”, a declarat Wayne Brannon, Preşedinte şi Director Executiv al Chevrolet Europe. „Rezultatele de astăzi confirmă faptul că modelul Cruze oferă o siguranţă de nivelul unui standard de excelenţă. Acest fapt vine în completarea stilului său îndrăzneţ, a călătoriei şi a manevrabilităţii excelente asigurate şi a unui raport calitate-preţ de excepţie.”

Modelul Cruze a primit anterior o cotaţie de cinci stele, cea mai bună în clasa sa, pentru siguranţa oferită în caz de coliziune, acordată în cadrul testării efectuate de Programul din Australasia pentru evaluarea autovehiculelor noi (ANCAP), în Australia, şi în cadrul testării din China, efectuate de Programul pentru evaluarea autovehiculelor noi din China (C-NCAP).

Siguranţa oferită de modelul Cruze începe cu structura rezistentă a caroseriei sale. Acesta are un nou sistem de şasiu integral (BFI), suplimentat cu anumite componente de şasiu cu reglaj fin. Graţie sistemului BFI, structura superioară a caroseriei şi şasiul au un design unitar, oferind o senzaţie sporită de soliditate şi stabilitate.

Structura este construită din oţel de înaltă rezistenţă în proporţie de şaizeci şi patru la sută, asigurând un înalt nivel de protecţie. Consolidarea uşilor şi a etanşărilor, utilizarea unui oţel de ultra înaltă rezistenţă pentru montanţii B şi a unor bare de protecţie eficiente, din aluminiu, asigură o protecţie maximă.

Modelul Cruze este dotat cu o gamă completă de sisteme de siguranţă activă şi pasivă, ce se întâlnesc de obicei la autovehiculele mai scumpe, cum ar fi:

·    Sistemul electronic de control al stabilităţii
·    Sistemul de control al tracţiunii
·    Frânele antiblocare
·    Sistemul de asistare la frânare
·    Sistemul electronic de distribuţie a forţei de frânare
·    Şase airbaguri, inclusiv pentru şofer, pasagerul din faţă, airbaguri laterale faţă şi airbaguri tip cortină
·    Sistemul de avertizare sonoră în caz de nefixare a centurii de siguranţă, retractoare şi dispozitive de pretensionare cu limitatoare de sarcină pentru reducerea presiunii în zona toracică

Modelul Cruze face parte din noua gamă Chevrolet a autovehiculelor de dimensiuni mici, compacte şi de dimensiuni medii ce sunt oferite pe pieţele din întreaga lume. Este sau va fi construit în Coreea, Rusia şi Statele Unite ale Americii, şi comercializat în peste 130 de ţări, la nivel mondial.

Pentru informaţii suplimentare privind cotaţiile EuroNCAP pentru siguranţă, vizitaţi pagina de Internet www.euroncap.com.

Zurich, 24.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *