free download 78 travel guides written by experts

Moarte la Breslau

Moarte la Breslau Marek Krajewski
CRIME SCENE PRESS

Romanul politist are marele avantaj ca isi poate purta cititorii in orice tara si in orice moment istoric, o intriga bine construita fascinand intotdeauna, iar un „decor” aparte atragand si suscitand in sine interes. Marek Krajewski, un lingvist de profesie, nascut pe 4 septembrie 1966 la Wroclaw, in Polonia, a debutat in 1999 cu romanul „Moarte la Breslau”, primul din seria de cinci carti care-l au in centru pe comisarul Eberhard Mock.

„Moarte la Breslau” ne duce in perioada caderii Republicii de la Weimar si a ridicarii la putere a Celui de-al Treilea Reich, ceea ce inseamna ca, dincolo de crima, exista si numeroase interese si jocuri de culise.

Fiica unui baron este ucisa. In mod surprinzator, sunt gasiti scorpioni la locul crimei. Totul porneste ca o crima ce trebuie rezolvata curand (mai ales ca, in functie de autor, daca acesta era membru al vreunei secte „masina de propaganda a lui Hitler va gasi un pretext convenabil de a-i distruge pe francmasonii din Breslau si pe toti cei care aveau legaturi cu ei, asadar si pe Muhlhaus si Mock. (…)

Daca ucigasul se dovedea a fi un debil mintal pervers, Heines si ai lui l-ar obliga pe Mock sa-i nascoceasca o biografie cu antecedente „antigermane” – si sa-l faca evreu sau mason.”.

Pas cu pas ajungem insa in trecut, inscriptia indescifrabila gasita ducandu-i pe anchetatori pana in vremea cruciadelor.

Fundalul oferit de orasul aflat sub teroare, intre doua tabere, intr-o perioada tulbure din punct de vedere istoric, alaturi de crima interesanta si elementele care duc spre perioade de asemenea controversate, personajele atent create si ritmul alert, precum si noile informatii descoperite pas cu pas, toate fac din „Moarte la Breslau” un roman captivant, sofisticat, original, creat cu o atentie deosebita la detalii, un roman care isi va cuceri usor cititorii.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *