free download 78 travel guides written by experts

„MISS PERFUMADO si alte femei” de Bedros Horasangian

Miss Perfumado prin vocea Cesáriei Évora şi a lui Bedros Horasangian ne oferă câteva poveşti pline de întâmplări mai mult sau mai puţin vesele pentru a ne amăgi prezentul.

Prin intermediul lui Kiki Iguazu sau al Giuliettei, prin mijlocirea lui Karin sau a Marisei, cu Isabelle, Carol, Noemi sau Nataşa, străbatem lumea întreagă de la New York şi Montreal, ajungem la Atena, Paris, Lisabona, Istanbul sau Madrid, trecem prin sufletele altora ca să intrăm pentru o clipă şi într-al nostru.

Ne oprim o secundă, un minut, câteva ore, zile.

Cine sunt aceste femei?

Cine suntem noi?

O carte admirabilă, indiferent de sex, vârstă şi preocupări.

Format: 13×20; 320 pagini
Pret: 39,90 lei

Bonjour, Madame! Bonjour, Monsieur!

Femeile lui Bedros din această carte sunt trăitorii lumii de astăzi. O lume cu de toate pentru toţi, femei, bărbaţi şi copii din Europa Unită sau lumea largă, din ce în ce mai neunită. Găsim în aceste proze cu personaje de tot felul un apăsat sentiment al neliniştii de a fi. Căutări şi incertitudini, bucurii şi tristeţi pe alese, dar şi un anume sentiment, stenic pe alocuri, că există şi un dram de bucurie a vieţii. Care nu poate fi anihilată. Râdem şi zâmbim mereu, ca să nu crăpăm. Într-o lume a bărbaţilor care dau tonul, femeile fac muzica. Într-o lume a violenţei şi nenorocirilor care nu ne ocolesc, femeile împing lumea înainte. Într-o lume profund nefericită, femeile, tot femeile, sunt cele care aduc un dram de bucurie şi speranţă. Dincolo de buletinele de ştiri şi noutăţile de ultimă oră, fiinţele de hârtie pot ieşi din această carte şi păşi în lumea reală fără niciun efort. E la îndemâna oricui să dea mâna cu ele. Pentru prima dată sau după tăceri prelungite prin ani. După imaginaţia sau disponibilităţile fiecăruia. Pe alese.

Bonjour! Bonjour la toată lumea. – Cristina Manole

BEDROS HORASANGIAN

Prozator, publicist şi jurnalist român. Încă în viaţă. Născut în România, a trăit în Bucureşti şi, pe lungi perioade, în Europa şi Statele Unite. Debut în 1984 cu trei cărţi de proză scurtă, dintre care Curcubeul de la miezul nopţii (Editura Albatros) obţine chiar Premiul Uniunii Scriitorilor. Gest care nu se va mai repeta. Romanul Sala de aşteptare (Editura Cartea Românească, 1987) primeşte Premiul Academiei Române pe acelaşi an.

Cărţile lui Bedros Horasangian n-au fost traduse în nici o limbă străină şi nici nu au obţinut vreun premiu internaţional.

Intensă activitate de cronicar muzical, comentator de cărţi, teatru şi cinema, atunci când nu abordează chestiuni politico-istorico-ideologice din registrul ideilor gingaşe. Nu a fost membru de partid nici înainte, nici după 1989. Nu i-a folosit la nimic. Actualmente trăieşte sub nume propriu în Bucureşti. Nu face parte din nici o organizaţie profesională, iar relaţiile cu statul român sunt generate de plata întreţinerii şi impozitul pe venit.

Bucuresti, 29.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *