free download 78 travel guides written by experts

Miscarea in aer liber ne-a unit de 1 Decembrie

Peste 400 concurenți au participat de Ziua Națională la cea de-a IIIa ediție a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc, eveniment sportiv organizat de Ro Club Maraton în parcul Al. Ioan Cuza din capitală și sponsorizat de Herbalife România.

Proba de maraton, la masculin, a fost câștigată de Florin Simion, care a alergat cei 42 de km în 3 ore, 5 minute și 54 de secunde. La feminin, maratonul a fost câștigat de Hiroko Ogawa din Japonia, cu timpul de 3 ore, 45 de minute și 40 de secunde.

Semi-maratonul a fost câștigat de Pavel Ene, la masculin, cu timpul de 1:23:50 iar la feminin, de către Daniela Petrescu, cu timpul de 1:38:54.

Aflat la a treia ediţie, maratonul este un eveniment sportiv ce aduce un un omagiu românilor care au înfăptuit Marea Unire de la Alba Iulia pe 1 decembrie 1918 şi, în acelaşi timp, promovează mișcarea în rândul tinerilor și adulților, ca parte integrată a unui stil de viaţă sănătos.

În funcţie de condiţia fizică, cei prezenţi s-au înscris la una dintre probele de concurs – maraton, semi-maraton sau maraton ștafetă. Concurenţii înscrişi la proba de maraton au avut de parcurs 13 ture în jurul lacului, cu o mică buclă de 80m în plus la fiecare tură, iar cei înscrişi la semimaraton au parcurs sapte ture, exceptând bucla.

Un element de noutate al maratonului din acest an a fost opțiunea de ştafetă inegală, respectiv patru alergatori dintr-o ştafetă şi-au putut stabili între ei distanţele pe care au alergat fiecare, astfel încat sa cumuleze la final 42 km (13 ture de parc).

Pentru începători a existat o cursă necompetitivă, pe o distanţă scurtă dar antrenantă de numai 3,14 km.

Bucuresti, 03.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *