free download 78 travel guides written by experts

Miscarea de sanatate va invita la Maratonul Piatra Craiului, editia a VII-a

„Mişcarea de Sănătate“, campania naţională a Radio România Actualităţi, şi Asociaţia Sport-Natură Piatra Craiului invită iubitorii sportului să vină sâmbată, 6 octombrie 2012, la Zărneşti, lângă Braşov, unde se va desfăşura cea de-a VII-a ediţie a Maratonului Piatra Craiului-Salomon, care face turul Crăiesei Carpaţilor din România.

La competiţie s-au înscris aproape 600 de concurenţi din toată ţara, dar şi din străinătate. Cel mai vechi maraton montan din România are un traseu intinerant ce face înconjurul unuia dintre cei mai frumoşi munţi din ţara noastră, fiind un punct de atracţie pentru iubitorii de mişcare în aer liber. Traseul neamenajat măsoară 41 km şi porneşte de la Zărneşti pentru a trece apoi prin Peştera, Valea Urşilor şi Colţul Chiliei, înainte de a reveni la punctul de plecare. Diferite segmente ale traseelor trec prin localităţi, pajişti, zone împădurite şi tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, grohotişuri, păşuni alpine, jnepenişuri, etc.). Pe traseu vor fi posturi de realimentare cu băuturi şi alimente energizante, apă şi fructe, iar Plaiul Foii este singurul punct unde pot fi transportate alimente, băuturi şi lucruri personale ale participanţilor.

Susţinută editorial de cele două emisiuni de prime-time ale postului public de radio, „Matinal” şi „România Împreună”, „Mişcarea de Sănătate” este prima campanie pe termen lung iniţiată de un post de radio care urmăreşte să-i îndemne pe ascultători la activităţi în aer liber, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia, pe tot parcursul anului.

Evenimentul este susţinut de Primăria Zărneşti, Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, Sponser-Sport Food, Editura Litera si APIDAVA.

Bucuresti, 04.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *