Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Miscarea de Sanatate 2010”: folk, dans si ciclism montan, la Garana

„Miscarea de Sanatate 2010”, campanie nationala exclusiva a Radio Romania Actualitati, invita ascultatorii postului de radio, in perioada 7-8 august, in Poiana Lupului, la Garana. La 30 de kilometri de Resita, acestia sunt asteptati cu muzica de calitate, competitii in aer liber si premii-surpriza.

 
In prima zi vor avea loc reprezentatii de dansuri latino, oferite de noua perechi de dansatori profesionisti de la Clubul Sportiv Mystic din Resita, urmate de un concert sustinut de Mircea Baniciu si Ovidiu Mihailescu. Un recital special va purta amprenta Mariei Gheorghiu, eveniment ce va marca lansarea noului ei material discografic, intitulat „Curcubeu”, realizat impreuna cu actorul Eusebiu Stefanescu. Solista a tinut ca prezentarea noului album sa fie facuta acasa, in locurile copilariei, printre cei care i-au fost si primii spectatori si in mijlocul carora s-a format ca artist.

„Radio Romania Actualitati se alatura celor care iau atitudine si aleg un stil de viata sanatos. Impreuna cu cei care ne asculta, vom redescoperi, mergand pe bicicleta, interesul pentru mediu, sport si miscare, pentru libertate si relaxare, pentru sanatate”, a precizat Daniel Ruse, redactor-sef adjunct Radio Romania Actualitati. Astfel, a doua zi va avea loc a 6-a editie a concursului “Banat Mountain Bike Maraton”, care se adreseaza ciclistilor din tara si de peste hotare. Competitia este alcatuita din trei sectiuni: race, marathon si marathon elite, acoperind distante care variaza intre 30 si 80 de km, fiecare avand cate trei categorii de varsta (14-17 ani, 18-34 ani, peste 46 ani, masculin si feminin).

Prin intermediul acestui maraton, Asociatia Bike Attack, care asteapta la aceasta editie 300 de participanti, isi propune promovarea si mediatizarea in Romania a ciclismului montan – „mountain biking”, iar Radio Romania Actualitati ofera ascultatorilor sai posibilitatea sa cunoasca noi zone cu potential turistic si incurajeaza publicul tanar sa practice sporturi in aer liber.

Echipe de realizatori si reporteri ai postului public de radio vor transmite in direct evenimentul de la Garana, din satul de vacanta Wolfsberg, aflat la 935 de metri altitudine, intr-un peisaj dominat de muntii Semenicului, in judetul Caras-Severin.

Sprijinita de Primaria Brebu Nou, Serviciul Salvamont si Lupo Turing, actiunea face parte din campania nationala „Miscarea de Sanatate 2010” care, pentru prima oara, reuneste alte doua mari proiecte ale RRA: “Folk fara varsta” si “Romania pe bicicleta”. „Folk fara varsta” este o campanie aflata deja la a patra editie, si a fost conceputa pentru a readuce muzica folk in preferintele adolescentilor. In cadrul acesteia sunt organizate in toata tara concursuri de creatie si interpretare pentru tineri, sub indrumarea unor cantautori consacrati. Proiectul „Romania pe bicicleta” isi propune sa evidentieze mersul pe doua roti, ca mijloc alternativ de transport, dar si ca o forma de divertisment si competitie in aer liber.

„Miscarea de Sanatate 2010” este prima campanie pe termen lung initiata de un post de radio, care urmareste sa-i indemne pe ascultatori sa aleaga diverse forme de miscare, promovand in egala masura o viata sanatoasa, turismul si ecologia.

Prima editie a campaniei a venit in sprijinul “Serbarilor Zapezii” de la Vatra Dornei, in perioada 13-14 februarie 2010. O editie intermediara a fost dedicata miscarii in aer liber, propunand o zi a bucuriei de a planta copaci. Sub sigla „Luna Sadirii Arborilor”, in colaborare cu Federatia Romana de Turism si Ecologie si Romsilva, RRA a facilitat plantarea simultana a peste 25.000 de puieti in 14 zone diferite din tara, eveniment la care au participat 1.500 de voluntari si membri ai unor cluburi de turism montan si de ecologie din Romania.

La 1 Mai, „Miscarea de Sanatate 2010” a invitat turistii aflati pe litoral sa faca miscare prin dans, la Vama Veche. Demonstratii live de rock’n roll si street dance oferite de perechi de dansatori de la cinci cluburi de dans sportiv din Constanta au prefatat evenimentul 1Mai Mare, un concert rock 100%. In data de 23 mai, campania „Miscarea de Sanatate 2010” a sustinut primul maraton montan al Banatului – “Hercules Maraton”, organizat de Clubul Sportiv Alternative din Timisoara.

O editie speciala a campaniei „Miscarea de Sanatate 2010” s-a desfasurat la 30 mai, in Parcul Herastrau din Bucuresti, unde Radio Romania a “construit” Oraselul Vesel cu ocazia Zilei Copilului, iar realizatorii si reporterii Radio Romania Actualitati i-au bucurat pe cei mici cu diverse premii si jocuri.

In primele zile ale lunii iulie, campania „Miscarea de Sanatate 2010” a sustinut a XV-a editie a Cupei Clopotiva, un carnaval de zbor fara motor, care a reusit sa aduca in Tara Hategului sute de iubitori ai muntelui si ai zborului cu parapanta.

In perioada 8-11 iulie, prin „Miscarea de Sanatate 2010”, Radio Romania Actualitati a participat, in calitate de partener media principal, la “Montaniada pentru tineri”, editia a 3-a, pe Transfagarasan, unde s-au organizat drumetii si diferite competitii montane, un concert folk, din care nu au lipsit nici cantecele de munte interpretate la chitara, dar si de o serie de actiuni de ecologizare a zonei.

Bucuresti, 02.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *