Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Miracolul de la Rădăuți a oferit un exemplu de bunătate la România, te iubesc!

România, te iubesc! a prezentat, în duminica Floriilor, un reportaj despre puterea dragostei de a călăuzi sufletele nevinovate în viață. O inițiativă ce își propune în fiecare zi să schimbe destine, să ofere încredere și putere unor copii cărora soarta le-a răpit copilăria.

Reportajul a fost urmărit de peste 800.000 de telespectatori pe întreg intervalul de difuzare, între 18:00 – 18:59. România, te iubesc! a fost lider de audiență pe toate segmentele de public, iar la nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, obținând 5.2 puncte de rating și 15.6% share.

Alex Dima, corespondent special Știrile PRO TV, a mers din nou la Rădăuți, la așezământul Sfântul Leontie, unde peste 100 de copii au primit o nouă șansă la o viață normală, la educație și la dragoste. Acolo, copiii sunt învățați să facă performață, fac meditații pentru admiterea la liceu și examenul de bacalaureat, lecții de muzică, învață să cânte la instrumente, fac ateliere de pictură și au transformat holul de la etajul 1 în spațiu de expoziție. Picturile lor au fost premiate peste graniță și au început să fie căutate de amatorii de artă. Tot acolo, ei sunt învățați să se autogospodărească și sunt pregătiți pentru viața de familie, o noțiune străină pentru mulți dintre ei, ce au trăit într-un mediu abuziv.


Lupta pentru a păstra acest așezământ funcțional este una continuă, iar Părintele Iustin, directorul acestui loc, se lovește de probleme, care de cele mai multe ori vin din legislația defectuoasă. Cheltuielile ajung și la 250.000 de lei pe lună, o parte din bani vin de la stat, însă sunt insuficienți. El încearcă să facă rost de fonduri europene pentru a continua miracolul de la Rădăuți. Copiii ajung în acest așezământ prin decizii ale instanțelor de judecată, însă și aici legislația ridică probleme, iar una dintre cele mai mari cu care se confruntă este cea a părinților care vin și cer copiii înapoi acasă: „E o tragedie când vine cineva să își ia copiii. Copiii se sperie, fug, nu vor să se ducă. Legea spune: dă-i copilul. Aia nu au niciun suflet. Îi interesează doar banul. La sărbătorile de iarnă spun: dă-i copilul acasă. Pentru cât timp? 5 zile! Îți dau și mâncare pentru 5 zile să aveți acolo. Știți care e treaba? Îl trimite cu colindul, cu plugușorul, să ia bani, să bea mă-sa și ta-su. Ce să fac? Cui să spun? Și atunci găsesc alte tertipuri, pun activități!”, a mărturisit Părintele.

Telespectatorii au descoperit povești de viață grele, pe care copiii le-au trăit până să ajungă să facă parte din miracolul de la Rădăuți și au văzut cum Maica Ecaterina și Părintele Iustin, alături de colaboratorii lor, fac minuni cu acești copii, posibile doar prin multă muncă, grijă, atenție și dragoste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *