free download 78 travel guides written by experts

Minus optsprezece grade

Stefan Ahnhem
Editura Litera

Avertisment: odată ce începeți să citiți „Minus optsprezece grade” nu vă veți mai putea opri până nu o veți termina.

Acesta este, cred, cel mai important lucru care trebuie menționat. Stefan Ahnhem este un autor care știe să creeze foarte bine o acțiune captivantă pe mai multe planuri, cu personaje interesante, care evoluează, cu răsturnări de situație neașteptate, cu evenimente veridice și cu legături incredibile între evenimente și oameni. Nu este de mirare că seria Fabian Risk este una de mare succes în lume.

Minus optsprezece grade

Astrid Tuvesson a divorțat de curând și statutul de femeie singură nu îi priește. Deși este Șefa Brigăzii Omucideri din Helsingborg, a dat în patima băuturii, iar colegii ei nu pot conta pe ea întotdeauna.

Într-o dimineață pleacă de acasă cu mașina. Oglinda mașinii ei este spulberată de un BMW roșu. Astrid pornește în urmărire, chiar dacă nu are o mașină puternică și nici girofar sau lumini speciale.

Finalul urmăririi este neașteptat: BMW-ul zboară în apă. Un cadavru este recuperat. Dar legistul spune că victima murise cu două luni în urmă și fusese congelată.

Iar acesta este doar începutul unor descoperiri cutremurătoare.

Dunja Hougaard este o polițistă care nu poate rămâne indiferentă când o persoană fără adăpost este omorâtă. Cei care trebuiau să rezolve crima urmăresc o pistă greșită. Riscând totul, Dunja pornește o anchetă proprie care o duce în Suedia și la Helsingborg.

Crimele acestea par a fi doar începutul unor omoruri în serie. Astrid și echipa ei trebuie să descopere cine omora oameni și îi congela și de ce. Dunja trebuie să afle cine omoară persoanele fără adăpost. Crimele trebuie oprite.

După cum am spus, noul roman al lui Stefan Ahnhem se citește pe nerăsuflate. Eu l-am citit în weekendul acesta. Deși este primul roman din serie pe care îl citesc, Seria Fabian Risk are deja alte două titluri apărute: Victimă fără chip și Al nouălea mormânt. Trebuie adpugat faptul că romanul de față poate fi citit și fără să fi lecturat volumele anterioare ale seriei. Nu veți avea probleme în a înțelege personajele și acțiunea. Cu siguranță însă, la terminarea volumului “Minus optsprezece grade” veți dori să le citiți și pe celelalte din serie și îl veți aștepta cu nerăbdare pe următorul roman al seriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *