bucharest tech week 2021

„Minti criminale: Comportament suspect”, din aprilie, in premiera si in exclusivitate la AXN

AXN, reţeaua internaţională de televiziune de acţiune şi aventură aparţinând concernului Sony Pictures Television, care difuzează seriale şi filme în şase ţări din Europa centrală şi în cinci ţări din regiunea adriatică, va difuza din luna aprilie noul serial inspirat din Minţi criminale, numit Minţi criminale: Comportament suspect, cu Forest Whitaker, câştigător al unui premiu Oscar, în rolul principal.

Acest nou serial inspirat de Minţi criminale urmăreşte aventurile unei noi echipe UAC (Unitatea de Analiză Comportamentală) care a fost prezentată în sezonul 5 (în episodul 18 – “The fight”) al serialului original. Acest grup excepţional de agenţi FBI este condus de agentul special Sam Cooper, interpretat de Forest Whitaker, câştigătorul premiului Oscar (pentru rolul din Ultimul rege al Scoţiei). Echipa agentului Cooper are anumite crezuri de la care nu se abate şi este constantă în misiunea ei, aceea de a aduce în faţa justiţiei cei mai periculoşi criminali ai ţării. Cooper este un lider, atât din punct de vedere mental, cât şi fizic, şi nu se teme să îşi rişte cariera pentru convingerile sale. De asemenea, Cooper încearcă să evite birocraţia politică şi, pentru asta, a ales câţiva agenţi cu care lucrează pe teren, departe de Quantico.

Între aceștia, se regăsesc încăpățânata și deschisa Beth Griffith, cea mai nouă membră a echipei, transferată de la Unitatea de Analiză a Amenințărilor Potențiale a FBI; fostul soldat britanic din Trupele Speciale Mick Rawson, un tip încrezător în sine, atrăgător și, totodată, un trăgător de elită; John "Prophet" Sims, un fost condamnat isteț și calm, o prezență de tip Zen, decis să-și spele păcatele; Gina LaSalle, o atrăgătoare agentă ce pare să aibă un al 6-lea simț; și Penelope Garcia, specialista în computere care ajută UAC-ul de ani de zile. Acest grup excepțional de agenți FBI nu se dau în lături de la nimic pentru a-i aduce în fața justiției pe cei mai periculoși criminali aflați, deocamdată, în libertate.

Cel mai important personaj al acestui nou serial este interpretat de Forest Whitaker. El a fost recunoscut internaţional odată cu rolul din filmul lui Neil Jordan, The Crying Game (1992), câştigător al unui premiu Oscar. În 1988, Whitaker a fost nominalizat la Globurile de Aur şi a fost recunoscut ca cel mai bun actor la Cannes, pentru rolul legendei jazzului, Charlie Parker, din filmul lui Clint Eastwood, Bird. A fost văzut în Phenomenon, alături de John Travolta şi Robert Duvall, si în thrillerul science-fiction Species, alături de Ben Kingsley şi Michael Madsen. A mai avut roluri în Smoke, Pret-a-porter, Jason’s Lyric, Platoon, Good Morning Vietnam, Consenting Adults, Stakeout , The color of Money , Johnny Handsom, Downtown, Diary of a Hitman, Body Snatchers, Vision Quest, Fast Times at Ridgemont High.

Debutul său în spatele camerei de filmat a fost marele succes de casă şi de critică din 1993, Strapped, un film HBO original, pentru care a primit premiul Cel mai bun regizor debutant la Festivalul de la Toronto, Waiting to Exhale. A urmat în 1995 filmul Waiting to Exhale, bazat pe romanul lui Terry McMillan cu acelaşi nume. Cele mai recente filme ale sale ca regizor este Hope floates cu Sandra Bullock şi First Daughter cu Katie Holmes.

Acesta este recunoscut pentru intensitatea cu care îşi studiază rolurile, iar rolul lui din 2006 din The Last King of Scotland a fost foarte apreciat de critici şi de public, şi i-a adus multe premii, printre care şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

În televiziune a avut un rol foarte apreciat în serialul de succes The Shield: Lege şi fărădelege, şi câteva apariţii în alte seriale importante: Diff’rent Strokes, ER, The Fall Guy, etc.

Iar de la jumătatea lunii februarie, Forest Whitaker poate fi urmărit în mult aşteptatul serial Minţi criminale: Comportament suspect. Primul episod a fost bine primit de critică şi a avut un rating foarte bun, clasându-se pe primul loc în topul serialelor din tronsonul său orar.

Serialul este produs de ABC Studios în colaborare cu CBS Television Studios, iar producătorii executivi sunt Chris Mundy, Edward Allen Berneo, Mark Gordon, Andrew Bernstein și Deborah Spera.

Din 7 aprilie, la AXN va fi difuzat în premieră şi în exclusivitate sezonul 1 din acest serial incitant şi interesant, la doar 2 luni de la premiera în Statele Unite. Acesta va putea fi urmărit în fiecare joi, de la ora 22:00.

MINŢI CRIMINALE: COMPORTAMENT SUSPECT, sezonul 1

Biografii personaje

SAM COOPER (Forest Whitaker)

Agentul special Sam Cooper este liderul echipei. Fiind şeful unităţii, agentul special Cooper este cel care coordonează echipa cu personalitatea sa puternică şi, în acelaşi timp, cu convingerea că trebuie făcut tot ceea ce este necesar pentru a aresta un suspect. El luptă să evite birocraţia şi a ales personal un grup eclectic de psihologi criminalişti care să depăşească limitele impuse de aceasta. Poate fi plin de compasiune şi empatic atunci când vorbeşte cu victimele sau cu familiile acestora, dar modul său de a aborda lucrurile te asigură că va obţine ceea ce are nevoie. Este intuitiv, dar acceptă şi respectă cu acurateţe opiniile echipei sale. Îi susţine oricând este necesar, dar nu va ezita să fie direct şi ferm dacă trebuie să reamintească vreunui agent de scopul lor final. Cooper este un catolic convins care, uneori, apelează la religia sa pentru a găsi răspunsuri.

BETH GRIFFITH (Janeane Garofalo)

Beth Griffith este extrem de inteligentă, ambiţioasă şi sinceră. Este cel mai nou membru al echipei transferat din divizia Trupelor Speciale de Intervenţie în Forţă din cadrul FBI. Ea nu se ascunde în spatele cuvintelor şi nu are nicio reţinere să spună în mod direct ce are de zis. Dacă Beth simte că cineva este acuzat pe nedrept, ea va lua atitudine şi îi va sări în ajutor. Beth îşi cunoaşte reputaţia şi nu se va scuza pentru personalitatea sa necruţătoare. Dacă are dreptate, nu va ceda până când nu se va face auzită.

MICK RAWSON (Matt Ryan)

Mick Rawson, fost soldat al Forţelor Speciale Britanice, este un tip încrezător şi şarmant. Este un ţintaş de elită cu o intuiţie remarcabilă în observarea şi eradicarea răului. Îşi sprijină colegii, iar dacă este necesar va încerca să fie vocea raţiunii. Se implică şi se dedică întru totul slujbei sale, dar ştie foarte bine cum să se bucure de viaţă atunci când are ocazia, de regulă pentru a scăpa de stresul acumulat la locul de muncă.

JONATHAN SIMS (Michael Kelly)

Poreclit “Profetul”, Sims este un fost condamnat cu o atitudine de cartier şi cu un calm ce-l face să fie o prezenţă de tip Zen. Este foarte hotărât să-şi răscumpere greşelile din trecut. Apreciază cu sinceritate atunci când este promovat ca agent cu normă întreagă şi îşi propune să fie un membru de încredere al echipei şi un agent cât mai bun. Momentan se luptă să-şi amelioreze excesele de furie, ştie că adesea nu se poate controla, mai ales când are de-a face cu pedofili. Este mereu cu picioarele pe pământ şi nu se teme de nimic.

GINA LASALLE (Beau Garret)

Gina LaSalle este o agentă atrăgătoare, dură, înarmată cu o intuiţie extraordinară. Modul serios în care abordează lucrurile o ajută să se concentreze asupra sarcinilor sale. Îşi respectă colegii şi poate fi directă în relaţia cu ei.

PENELOPE GARCIA (Kirsten Vangsness)

Garcia este specialistul IT al echipei, iar vastele sale cunoştinţe compensează cu modul ciudat în care se comportă adesea. Îşi ia munca în serios şi priveşte cu aceeaşi seriozitate, dar şi ca un fel de afacere transmiterea informaţiilor vitale de care au nevoie agenţii. Obişnuieşte să glumească doar atunci când este cazul.

Bucuresti, 24.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *