free download 78 travel guides written by experts

Ministrul Rovana Plumb, la Luxemburg: Stabilitatea, flexibilitatea, simplificarea, vizibilitatea și resursele bugetare necesare vor asigura succesul politicii de coeziune post 2020″

Ministrul Rovana Plumb a reprezentat România, astăzi, 25 aprilie 2017, la Luxemburg, în cadrul Reuniunii Consiliului de Afaceri Generale pentru Coeziune.

În intervenția avută, ministrul român a afirmat că „în țara noastră, politica de coeziune reprezintă cea mai importantă politică de investiții, generând creștere economică, dezvoltare regională și locală și, implicit, bunăstare pentru cetățeni. Este important să apărăm și să susținem continuitatea politicii de coeziune post 2020, cu obiective ambițioase și alocări financiare suficiente pentru atingerea acestora”.

mfe-logo
În cadrul sesiunii ministeriale, au fost adoptate concluziile privind vizibilitatea politicii de coeziune. Rovana Plumb a subliniat faptul că pentru politica de coeziune sunt relevante  stabilitatea, flexibilitatea, simplificarea, vizibilitatea și resursele bugetare necesare. De asemenea, a arătat că este important ca fiecare cetățean să fie informat asupra modului în care fondurile europene sunt investite în comunitățile locale. „România susține pe deplin obiectivele de comunicare ambițioase ale politicii de coeziune propuse de comisarii Corina Crețu și Marianne Thyssen privind lansarea unei coaliții largi, pentru a crește profilul acestei politici. Mai mult, rezultatele politicii de coeziune din Romania trebuie să devină mai vizibile, printr-o amplă campanie de informare.”

În cadrul Consiliului de Afaceri Generale, ministrul român s-a alăturat demersurilor comisarului Corina Crețu și a lansat celorlalți colegi miniștri invitația la o dezbatere în România privind vizibilitatea politicii de coeziune.

În contextul în care astăzi se împlinesc 12 ani  de când România a semnat Tratatul de Aderare la UE, tot la Luxemburg, doamna Plumb a subliniat necesitatea apărării și susținerii ferme a politicii de coeziune, ca principala politică investițională a UE de care a beneficiat și România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *