Ministrul Rovana Plumb a dat startul unui dialog cu potențialii beneficiari pentru simplificarea accesării fondurilor europene

Ministrul pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, a lansat, astăzi, la Târgoviște, seria caravanelor de informare asupra oportunităților oferite de Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (POCA), organizate în cadrul proiectului Sprijin pentru activitatile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA.

”Banii europeni sunt despre cum putem îmbunătăți împreună viețile oamenilor. Caravanele și întâlnirile cu cei care vor să acceseze fonduri europene sunt o parte necesară a procesului de simplificare, o prioritate a Guvernului Grindeanu. Vrem să știm ce dificultăți au fost întâmpinate în trecut în accesarea banilor europeni și în implementarea proiectelor, fiindcă noi suntem aici pentru a găsi împreună cu dumneavoastră soluțiile care să ne ducă la rezultate. Nu va mai exista nicio întrebare fără răspuns și mi-aș dori ca în curând să nu mai existe nicio problemă fără soluții atunci când vorbim despre accesarea banilor europeni. Trebuie sa schimbăm paradigma, să respectăm regulamentele europene, dar fără a mai îngreuna și împovăra la nesfârșit beneficiarii cu cerințe inutile pe plan național. Am demarat acest proces de simplificare asumându-ne că trebuie luate decizii de modificare, care să ducă la proiecte ce vor îmbunătăți viața cetățenilor”,  a declarat ministrul Rovana Plumb.

mfe-logo
Scopul acestor evenimente de promovare a POCA este informarea potențialilor beneficiari de fonduri europene despre cum să acceseze banii europeni disponibili din acest program.

Valoarea proiectului Sprijin pentru activitățile de publicitate, informare și comunicare ale AM POCA  este de 465.014,83 lei. Proiectul include organizarea a 8 evenimente tip caravană în toate regiunile României, 9 seminarii în București și un eveniment major de comunicare la final.

Cu aceeași ocazie, ministrul Plumb a mai anunțat că se va lansa în curând un Manual al Beneficiarului, astfel încât cei interesați de accesarea banilor europeni să aibă la dispoziție un instrument de sprijin în demersul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *