Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu intra in direct cu romanii, la „REALITATEA.NET Live”

Luni, 25 mai, ora 13:00

Cristian Diaconescu, Ministrul de Extere al României, va sta de vorbă cu românii, luni, 25 mai, ora 13:00, la „REALITATEA.NET Live”, despre problema vizelor şi a cetăţeniei române acordate moldovenilor, relaţiile cu Italia, aderarea la Acordul Schengen şi Programul VisaWaiver.

Discuţia va fi moderată de Letiţia Zaharia şi va putea fi urmarită la adresa REALITATEA.NET/Videochat, unde utilizatorii vor avea ocazia de a transmite întrebările şi mesajele lor pentru Ministrul de Externe.

De profesie judecător şi membru al PSD (din 2002), Cristian Diaconescu constituie o prezenţă activă pe scena relaţiilor diplomatice. În intervalul 1999-2000, Diaconescu a deţinut numeroase funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, printre care şi cea de Secretar general adjunct al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) şi ambasador en pied în această organizaţie. A fost numit secretar de Stat pentru Afaceri Bilaterale, în 2001, iar trei ani mai tarziu, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene.

În martie 2004, Cristian Diaconescu a preluat protofoliul Ministerului Justiţiei şi s-a ocupat de închiderea capitolului 24, Justiţie şi Afaceri Interne, facilitând astfel integrarea României în Uniunea Europeană. În aprilie 2008 a candidat la funcţia de Primar General al Capitalei, clasându-se pe locul al treilea. La finalul anului trecut, Cristian Diaconescu a fost nominalizat Ministru de Externe în guvernul Boc.

Pe agenda discuţiilor pe care Ministrul de Externe al României le va avea cu utilizatorii „REALITATEA.NET Live” figurează decizia de acordare a cetăţeniei române către o parte din locutitorii de peste Prut, dialogul tensionat cu oficialităţile moldovene, relaţiile cu Italia, condiţiile de aderare la Acordul Schengen şi raportul privind situaţia României care urmează să fie analizat în cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen, la Bruxelles, în cea de-a doua jumătate a anului, dar şi posibilitatea înregistrării României în Programul VisaWaiver, care permite călătoria în Statele Unite, ăn scop turistic sau de afaceri, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puţin, fără obţinerea vizei.

Talk-show-ul „REALITATEA.NET LIVE” va putea fi urmărit la adresa REALITATEA.NET/Videochat, luni, 25 mai, începând cu ora 13:00, când Letiţia Zaharia va transmite în direct Ministrului Diaconescu întrebările şi mesajele postate de utilizatori.

Bucuresti, 25.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *