free download 78 travel guides written by experts

Ministrul britanic pentru Comert si Investitii, Lord Green, a vizitat Vodafone Romania

Aflat in prima sa vizita in Romania, Lord Green, Ministrul britanic pentru Comert si Investitii, a avut ieri o intalnire cu Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania, alaturi de Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris.

Lord Green a dorit sa viziteze sediul central al Vodafone si sa cunoasca angajatii companiei.

“Sunt incantat ca primul moment al programului meu este dedicat companiei Vodafone, cea mai importanta investitie britanica din Romania. Sunt impresionat de angajamentul Vodafone de a investi pe termen lung pe aceasta piata si, de asemenea, de tineretea si dinamismul echipei alaturi de care am petrecut astazi aproape o ora. Printre avantajele Romaniei se numara forta sa de munca foarte bine calificata si pozitia sa geostrategica privilegiata; alaturi de un mediu de afaceri previzibil si transparent, ele sunt argumente importante pentru investitorii straini, britanici si nu numai”, a declarat Lord Green, la finalul acestei vizite.

Vodafone este cea mai mare investitie britanica din Romania, cu o suma totala de 2.8 miliarde Euro investita pe parcursul ultimilor 15 ani.

“Suntem una dintre companiile care, in ultimii 15 ani, a investit continuu in Romania, atat in dezvoltarea unei retele de comunicatii performante, cat si in pregatirea continua a oamenilor si in programele sociale, prin Fundatia Vodafone Romania. De asemenea, suntem unul dintre angajatorii de top din Romania si un contribuabil important al statului roman. Numai in ultimii 5 ani, Vodafone si angajatii sai au platit catre bugetul statului o suma totala de 1.2 miliarde de euro, constand in impozite pe profit si salarii, asigurari sociale si de sanatate, plus taxe de licenta si alte taxe de reglementare. Vom continua sa producem valoare si sa oferim cele mai bune servicii si in acelasi timp ne asteptam ca statul roman sa incurajeze sustenabilitatea acestor investitii prin asigurarea unui mediu de afaceri sanatos si predictibil”, a declarat Inaki Berroeta.

Potrivit sumelor inregistrate de Ministerul Finantelor Publice, in ultimii 5 ani Vodafone a achitat urmatioarele taxe si impozite:
– 920 de milioane de Euro constand in taxe pe profit si dividende, plus alte taxe locale.
– 105 milioane de Euro pentru licente si alte taxe de reglementare.

In plus, angajatii Vodafone au contribuit cu 135 de milioane de euro constand in impozite pe salarii, asigurari sociale si de sanatate.

Bucuresti, 15.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *