Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

MINI United – un magnet pentru fanii din intreaga lume

25.000 de entuziaşti, din mai mult de 40 de ţări, s-au întâlnit la Silverstone pentru a ura "La mulţi ani" mărcii MINI la a 50-a aniversare.

A treia ediţie a ceea ce a devenit legendarul Festival MINI United a fost organizat în perioada 22-24 mai, sub unsoare strălucitor, pe circuitul de Formula 1 din Silverstone, Anglia. 25.000 de fani din peste 40 de ţări de pe întreg mapamondul au participat la cea mai importantă reuniune mondială de acest gen. Aceştia au sosit în peste 10.000 de automobile MINI, majoritatea dintre acestea fiind personalizate într-un stil propriu, definitor pentru proprietar. Numeroase fan cluburi din Germania s-au prezentat la locul de întâlnire al fanilor, iar cele mai multe dintre acestea au parcurs drumul pe şosele. Chiar şi pentru participanţii din regiuni îndepărtate precum Rusia, SUA sau Africa de Sud, nici un efort nu a fost prea mare pentru a fi prezenţi la evenimentul care a omagiat a 50-a aniversare a mărcii britanice. La fel de important au fost şi celebrităţile prezente la Silverstone, care au dorit să nu piardă nimic din ceea ce a fost în program: curse de maşini, spectacole de muzică sau prezentări de creaţii de modă.

Ca parte a premierei mondiale pentru noile modele speciale Mayfair şi Camden, Mary Quant, acum în vârstă de 75 de ani – una din emblemele modei britanice şi inventatoarea fustelor mini -, a dezvăluit un secret bine păzit de-a lungul timpului: numele de "fusta mini" nu este derivat din scurtarea celebrului accesoriu de îmbrăcăminte; automobilul său atât de drag a fost cel care a inspirat-o în alegerea numelui.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare, MINI a dezvăluit şi noua reinterpretare a extravagantului model ce a aparţinut lui George Harrison. Această creaţie unică, oferită soţiei fostului membru The Beatles, Olivia Harrison, în cursul serii de sâmbătă. Ea a primit automobilul MINI în numele Fundaţiei Caritabile Material World, o organizaţie ale cărei baze au fost puse chiar de George Harrison în 1973. Maşina va fi scoasă la licitaţie în cursul acestui an pentru a strânge fonduri pentru fundaţie. "George a fost un mare fan MINI şi s-ar fi bucurat de această nouă versiune. Faptul că aniversarea mărcii MINI aduce beneficii şi pentru fundaţia noastră a făcut ca realizarea acestui model să fie o colaborare şi mai plcăută, dar şi mai fructuoasă", a spus Olivia Harrison.

Au fost mai multe modele unice care au atras atenţia fanilor. Designerul britanic Paul Smith a prezentat încă o dată maşina personalizată de el, în timp ce "picturi" create de David Bowie, Kate Moss, Missoni şi designerul grafic şi de ilustraţii Alan Aldridge au fost şi ele expuse la circuit. De asemenea au putut fi admirate modelele originale care au fost protagoniste în filmele de succes "The Italian Job" şi "Austin Powers".

Principalul punct de atracţie al Festivalului United a fost apariţia "părintelui stilului Mod", Paul Weller, care de-a lungul timpului a fost liderului a două trupe de legendă, The Jam şi The Style Council, iar acum are o carieră solo de succes. "Din moment ce am condus un automobil MINi de-a lungul întregii mele vieţi, am fost foarte bucuros să pot participa la evenimentul care marchează a 50-a aniversare a mărcii", a declarat Weller. Ca omagiu adus artistului britanic, trupa Twisted Wheel a interpretat, în cadrul festivalului, o versiune cover a uneia din piesele clasice ale acestuia, "That’s Entertainment". Piesa va fi disponibilă exclusiv pe site-ul MINI: www.minispace.com.

Bucuresti, 29.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *