free download 78 travel guides written by experts

MINI si echipajul MINI ALL4 Racing, format din Nasser Al-Attiyah si Mathieu Baumel, au sarbatorit

o victorie clara in Hungarian Baja // Nasser Al-Attiyah a pilotat MINI ALL4 Racing spre victorie in Hungarian Baja, MINI pastreaza conducerea in Cupa Mondiala FIA pentru Raliuri Cross-Country

Ungaria, 16 august 2015 a fost scena unei seri cu o dublă sărbătoare când echipajul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa), a câştigat ediţia 2015 a Hungarian Baja; un rezultat care l-a promovat pe Al-Attiyah în fruntea clasamentului din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

Al-Attiyah şi navigatorul Baumel au dovedit că sunt competitivi încă din start, când au reuşit cel mai bun timp în proba specială de deschidere, ce a avut loc vineri seară (14 august). Acest rezultat a plasat modelul MINI ALL4 Racing în fruntea plutonului când prima dintre cele două etape principale ale week-endului a avut startul sâmbătă dimineaţă.

În condiţii normale de cursă, nimeni nu-şi doreşte să fie primul pe traseu, pentru că este dificil de analizat ritmul la care trebuie să se evolueze pentru a rămâne în frunte. Dar în Ungaria, prima poziţie la start a reprezentat un avantaj decisiv.

Din cauza condiţiilor meteo – vreme uscată şi foarte cald -, norii denşi de praf au fost ridicaţi în spatele maşinilor. Din postura sa de lider, Al-Attiyah a utilizat la maximum avantajul de a avea cea mai bună vizibilitate, în timp ce următorii săi au rulat în praful ridicat, iar vizibilitatea le-a fost limitată. Cu toate acestea, echipajul MINI ALL4 Racing nu şi-a decis singur soarta…

Deşi au navigat confortabil pe tronsoanele prăfuite şi zonele împădurite, intercalate cu săritoare şi vaduri, necunoscutul a venit pentru echipajul MINI ALL4 Racing de la ruperea unui disc de frână la puntea spate. Zgomotul rezultat la frânare a fost suficient pentru ca Al-Attiyah să fie forţat să-şi reducă ofensiva, până când problema a fost identificată şi rezolvată. În ciuda acestui incident, Al-Attiyah şi Baumel au reuşit să câştige etapa a doua.

Duminică dimineaţă a fost startul ultimei etape şi experimentatul echipaj MINI ALL4 Racing şi-a propus un ritm de cursă precaut. În cele din urmă, cei doi au încheiat pe locul al doilea în etapă, dar s-au impus în clasamentul general cu un avans de 14 minute şi 38 de secunde, chiar şi după o penalizare de trei minute.

Vorbind despre cursă, Al-Attiyah a spus: "A fost o competiţie Baja foarte bună pentru noi, iar acum suntem liderii clasamentului general în Cupa Mondială FIA. Am putut uita rapid problema avută sâmbătă dimineaţă şi, câteva ore mai târziu, am putut dovedi de ce anume suntem capabili şi noi, şi MINI ALL4 Racing. Duminică am fost precaut şi nu mi-am asumat riscuri inutile. Traseul nu a fost uşor, iar temperaturile au fost chiar mari!".

Un alt motiv de bucurie pentru Al-Attiyah în Ungaria a fost apărarea titlului Baja pe care l-a câştigat anul trecut. Per total, aceasta a fost cea de-a treia victorie a lui Al-Attiyah în Ungaria şi este un record pentru această etapă, respectată şi foarte bine organizată, a sezonului 2015 din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

Graţie acestui nou succes reuşit de MINI ALL4 Racing şi Al-Attiyah, MINI se află pe primele două locuri în clasamentul Cupei Mondiale – Al-Attiyah este lider, cu 180 de puncte; Vasilyev este al doilea, cu 171 de puncte. Următoarea etapă a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country este Baja Poland (27-30 august).

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country

20-22.02           Baja Russia
27.03-02.04     Abu Dhabi Desert Challenge
18-24.04           Sealine Cross-Country Rally Qatar
10-17.05           Pharaons Rally
25-28.06           Italian Baja
24-26.07           Baja Aragón
13-16.08           HunGarian Baja
27-30.08           Baja Poland
03-09.10           Rallye du Maroc
22-24.10           Baja Portalegre 500

München / Bucuresti, 18.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *