free download 78 travel guides written by experts

MINI prezintă Scissor Doors ca opţiune nouă de echipare

Bucureşti/München. Cu noua opţiune de echipare “Scissor Doors”, marca britanică permite clienţilor săi beneficieze de un acces mai uşor în automobilele MINI chiar şi în cele mai strâmte locuri de parcare.

Disponibilă iniţial doar pentru MINI Hatch cu trei uşi, MINI Paceman şi noul MINI Cabriolet, această opţiune va deveni disponibilă şi pentru MINI Hatch cu cinci uşi, MINI Clubman – model cu şase uşi – şi MINI Countryman cu începere de la gama de modele 2017, la un preţ de 1.959 de euro.

“Uşile Foarfece” se bazează pe un concept de caroserie extrem de rafinat, care cuprinde două uşi-aripă ce se deschid vertical. Astfel se oferă o soluţie perfectă faţă de prolemele tot mai mari cu spaţiile de parcare – în special în parcările supraetajate.


Prin aplicarea principiului de dezvoltare “utilizarea inteligentă a spaţiului” şi utilizarea uşilor-aripă activate electrohidraulic, este posibilă reducerea lăţimii spaţiului de parcare necesar – inclusiv a spaţiului necesar pentru accesul conducătorului şi a pasagerului din faţă – cu aproape 30%, de la 2.681 la doar 1.930 de milimetri. Cu o lăţime a automobilului de 1.727 de milimetri, MINI Hatch cu trei uşi este potrivit pentru aproape orice loc de parcare, indiferent cât de îngust este, şi permite accesul convenabil pentru conducător şi pasageri.

Din punct de vedere ingineresc, conceptul uşilor-aripă a fost echipat standard cu numeroase dotări de confort şi are o serie de pregătiri tehnice pentru instalarea ulterioară a noilor tehnologii. Conform lui Dalf Rietmann, director de gestiune a echipamentelor speciale cu MINI, “uşile pot fi deschise şi închise standard prin control de la distanţă. În combinaţie cu Comfort Access, care se poate comanda contracost, MINI poate fi deschis şi închis prin intermediul unui buton de pe mânerul uşii fără a fi necesară utilizarea controlului de distanţă. De exemplu, este suficientă păstrarea cheii de pornire în buzunarul utilizatorului. În viitor, ideea este de a permite deschiderea şi închiderea automobilului prin intermediul unui smartphone cu ajutorul aplicaţiei MINI Excitement”.

“Pentru a se obţine maximum de siguranţă, uşile-aripă nu numai că vor dispune de elemente de protecţie foarte rigide la impact lateral”, spune Malph Rahler, director pentru inovaţie în producţia MINI, “ci şi un sistem pirotehnic de deschidere de urgenţă cunoscut drept «Pyrotechnic Emergency Exit» (Ieşire de Urgenţă Pirotehnică), sau PEE pe scurt”. Propulsori puternici asigură faptul că uşile sunt sablate în mod fiabil în milisecunde în cazul unei urgenţe, oferind echipelor de salvare acces rapid la pasageri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *