free download 78 travel guides written by experts

MINI LIVING – Forests. MINI colaborează cu Asif Khan pentru a expune instalaţia la ediţia 2016 a Festivalului de Design de la Londra

Bucureşti/Londra. “Third places” – spaţii care se află între muncă şi casă – oferă puncte de contact importante în societatea urbană modernă. Ele extind mediul în care trăim şi ne ajută să ne relaxăm, să ne întâlnim cu alţii şi să ne îmbunătăţim productivitatea.

De exemplu, freelancerii utilizează deseori cafenelele sub formă de birou şi restaurantele ca locuri de întâlnire. MINI a colaborat cu arhitectul londonez Asif Khan pentru ediţia 2016 a Festivalului de Design de la Londra unde expune instalaţia MINI LIVING – Forests, trei interpretări ale acestor “spaţii dintre spaţii”.

Instalaţia creează noi spaţii care pot fi accesate de către public, personalizate temporar şi adaptate nevoilor societăţii noastre urbane. Prin MINI LIVING – Forests, brandul MINI îşi continuă prezentarea de idei legate de viitorul mediului urban, şi continuă ideea dezvoltată de instalaţia MINI LIVING de la ediţia din acest an a Salone del Mobile de la Milano.

Conceptul de bază, cu trei camere, care se află la baza MINI LIVING – Forests, este inspirat de ideea japoneză de “shinrin yoku” – care, în esenţă, se traduce prin “scăldat în pădure”, adică experimentarea pădurii cu toate simţurile. În interiorul camerelor “tematice” (Connect, Create şi Relax), plantele, mobilierul şi, în unele cazuri, podeaua creează impresia de a fi într-o pădure prin utilizarea materialelor şi a instrumentelor vizuale/tactile. Cele trei camere sunt localizate în zona urbană aglomerată Shoreditch din Londra.

Connect Space este locul pentru întâlniri şi reuniuni – spontane sau prestabilite. O masă mare formează piesa centrală a camerei. În acelaşi timp, cea mai bună ambianţă posibilă în care să te concentrezi asupra muncii este furnizată de Create Space. Aceasta reprezintă o insulă a creativităţii şi productivităţii şi permite utilizatorilor să aranjeze liber mobilierul. Relax Space întâmpină vizitatorii cu o abundenţă de plante şi îi invită să facă un pas înapoi din viaţa cotidiană şi să se relaxeze.

MINI LIVING – Forests este deschisă publicului şi le stă la dispoziţie pe perioada Festivalului de Design de la Londra (17-25 septembrie). Instalaţia dovedeşte o abordare creativă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşe.

Program*:
17 septembrie: 13.00-23.00
18 septembrie: 13.00-21.00
19 septembrie: 11.00-23.00
20 septembrie: 11.00-01.00
21 septembrie: 11.00-24.00
22 septembrie: 11.00-23.00
23 septembrie: 11.00-23.00
24 septembrie: 13.00-23.00
25 septembrie: 13.00-21.00

* Toate orele sunt în ora României (GMT+3).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *