free download 78 travel guides written by experts

MINI ALL4 Racing si Nasser Al-Attiyah (Qatar) au castigat Sealine Cross-Country Rally Qatar

2015 // Cupa Mondiala FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015, etapa a treia: MINI ALL4 Racing ocupa primele doua locuri in clasament si se mentine lider în Cupa Mondiala

MINI s-a impus în Sealine Cross-Country Rally Qatar (18-24 aprilie) – a treia etapă a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015 – prin Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi al său MINI ALL4 Racing, câştigători după cinci etape pline de dramatism.

Ca o repetare a succesului din ediţia de anul trecut a Sealine Cross-Country Rally Qatar, Nasser Al-Attiyah a controlat ediţia 2015 încă din prima etapă, pe care a câştigat-o, iar seria avea să continue şi în următoarele două runde. Trei pene suferite în cea de-a patra etapă l-au împiedicat pe Al-Attiyah să câştige o a patra etapă, dar a fost al treilea la finalul zilei, după coechipierul său, Vladimir Vasilyev (Rusia), ocupantului poziţiei a doua cu un alt MINI ALL4 Racing.

În ultima etapa, cea de-a cincea, Al-Attiyah a continuat să-şi demonstreze competitivitatea şi calităţile de pilot, astfel că a ocupat locul secund şi şi-a asigurat victoria în clasamentul general al cursei, alături de navigatorul Mathieu Baumel (Franţa). "A fost o cursă dificilă, foarte lungă, nu ca cea de anul trecut", a spus Nasser Al-Attiyah. "Am condus încă de la început şi a fost o săptămână foarte bună pentru noi."

Chiar dacă Sealine Cross-Country Rally Qatar a oferit condiţii dificile de condus din cauza vântului, a nisipului adânc şi a terenului acoperit de pietre, fiabilitatea mare a "armadei" MINI ALL4 Racing a făcut ca trei modele să se claseze în Top 5 în fiecare din cele cinci etape ale competiţiei.

Echipajul rus Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia) a avut o cursă dificilă de-a lungul celor cinci etape, dar determinarea celor doi a fost recompensată cu poziţia a doua la finalul întrecerii. "Am fost un pic surprinşi, dar în sens pozitiv, să ocupă locul al doilea la final", a comentat Vasilyev, după care a completat: "A fost o luptă strânsă cu Yazeed şi poate că am avut un pic de noroc. A fost un raliu dificil. Dar suntem fericiţi cu punctele obţinute şi avem un avans consistent în campionat."

Adam Malysz, aflat la comenzile #209 MINI ALL4 Racing, a fost şi el victima penelor de cauciuc şi a suferit şi din cauza terenului dificil, dar a încheiat competiţia pe un loc la şaselea foarte bun – Sealine Cross-Country Rally Qatar a fost doar a doua apariţie a sa în Cupa Mondială cu un model MINI ALL4 Racing. În acelaşi timp, câştigătorul ediţiei 2014 a Raliului Dakar cu MINI ALL4 Racing, Juan "Nani" Roma (Spania) – acum cu un nou navigator, Alex Haro (Spania) -, a încheiat ultima etapă pe locul al patrulea, o compensare a dezamăgirii cauzată de problema tehnică din runda a patra, care le-a încetinit urcarea în clasament.

Din păcate, două echipaje MINI ALL4 Racing, Erik Van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda) şi Harry Hunt (Marea Britanie) – Andreas Schulz (Germania), au abandonat în etapa a treia. Ca urmare a implicării în accidente separate, cele două echipaje nu au putut continua cursa.

Ca urmare a rezultatelor din Qatar, MINI şi modelul MINI ALL4 Racing îşi menţin poziţia de lider al Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015: Vasilyev este ocupantul primei poziţii, cu 123 de puncte. Acum, echipajele MINI ALL4 Racing ocupă primele trei poziţii în Cupa Mondială – Al-Attiyah este al doilea (60p), iar Erik Van Loon (Olanda) al treilea (52p).

Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015, etapa a treia: Sealine Cross-Country Rally Qatar

Poziţiile finale ocupate de MINI ALL4 Racing la sosirea oficială:

Loc

Pilot

Navigator

1

Nasser Al-Attiyah (Qatar)

Mathieu Baumel (Franţa)

2

Vladimir Vasilyev (Rusia)

Konstantin Zhiltsov (Rusia)

6

Adam Malysz (Polonia)

Rafal Marton (Polonia)

19

Juan Roma (Spania)

Alex Haro (Spania)

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country

20-22.02 Baja Russia
27.03-02.04 Abu Dhabi Desert Challenge
18-24.04 Sealine Cross-Country Rally Qatar
10-17.05 Pharaons Rally
25-28.06 Italian Baja
24-26.07 Baja Aragón
13-16.08 HunGarian Baja
03-09.10 Rallye du Maroc
22-24.10 Baja Portalegre 500

Bucuresti, 26.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *