free download 78 travel guides written by experts

MINI ALL4 Racing obtine o victorie impresionanta in conditii dificile la Abu Dhabi Desert Challenge

2015 // Cupa Mondiala FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015, etapa a doua: MINI ALL4 Racing ocupa primele trei locuri – Vladimir Vasilyev invingator

În ciuda temperaturilor extreme – maxime de 47 de grade Celsius pe parcursul etapelor a treia şi a patra din Abu Dhabi Desert Challenge – şi a unei furtuni puternice de nisip care a dus la anularea etapei a cincea din ultima zi, abordarea determinată a MINI ALL4 Racing s-a încheiat într-o manieră impresionantă cu Vladimir Vasilyev (Rusia) învingător. Pe de altă parte, MINI ALL4 Racing a reuşit a monopolizat întregului podium, iar cinci echipaje s-au clasat în Top 10.

A 25-a ediţie a Abu Dhabi Desert Challenge (27 martie – 2 aprilie) a fost a doua etapă din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015 şi s-a dovedit imediat a fi o cursă dificilă. Dunele înalte combinate cu terenul moale şi vânturile din deşert au făcut ca echipajele MINI ALL4 Racing să se confrunte cu pene de cauciuc, un accident dramatic şi o excludere neobişnuită din clasamentul final. Cu toate acestea, renumita fiabilitate a modelului MINI ALL4 Racing şi angajamentul deosebit al echipajelor au permis obţinerea unui rezultat impresionant.

După ce etapa a cincea din ultima zi a fost anulată ca urmare a temerilor de siguranţă ridicate de o furtună de nisip puternică, rezultatul final părea să fie stabilit pe baza clasamentului de la finalul etapei a patra. Ţinând cont de acest amănunt, Nasser Al-Attiyah (Qatar) a fost considerat câştigător după ce a condus competiţia de la finalul etapei a doua. Dar se pare că nu a fost să fie pentru că Nasser – câştigătorul ediţiei 2015 a Raliului Dakar – a fost exclus din clasamentul final.

MINI ALL4 Racing a fost reperul principal al ediţiei 2015 a Abu Dhabi Desert Challenge. După ce caravana competiţiei s-a întors în Abu Dhabi City – condusă de patru maşini construite de X-raid -, comisarii au observat o abatere tehnică la maşina lui Nasser Al-Attiyah: cursa suspensiei era peste limita maximă admisă de regulamentul tehnic. Această abatere a fost cauzată de stresul pe care terenul dificil l-a exercitat asupra componentelor suspensiei. Deşi comisarii au luat la cunoştinţă că infracţiunea nu a fost comisă în mod deliberat, ei au descalificat modelul MINI ALL4 Racing al pilotului din Qatar.

Vorbind despre rezultatul final, Nasser a declarat: "Acesta este unul dintre puţine momente negative din cariera mea de pilot. Toată munca şi efortul depuse de întreaga echipă nu au fost recompensate – este păcat, mai ales că MINI ALL4 Racing s-a dovedit şi de această dată un învingător autoritar".

În ciuda ştirii nefericite, bucuria a fost cuvântul de ordine când modelul MINI ALL4 Racing al campionului en-titre din Abu Dhabi Desert Challenge, Vladimir Vasilyev (Rusia), a fost promovat pe primul loc al clasamentului general. Deşi toţi piloţii au urcat câte un loc în clasamentul competiţiei, echipajele MINI ALL4 Racing au continuat să domine podiumul întrecerii.

"Nu este modul în care îmi doresc să obţin o victorie", a spus Vladimir Vasilyev. "Dar recompensează munca depusă după problemele avute, printre care o pană de cauciuc. Toată lumea a trebui să înfrunte un mediu climatic dificil şi condiţii de cursă vitrege, astfel că toţi cei care au trecut linia de sosire sunt învingători. O apreciere deosebită merită şi flota MINI ALL4 Racing care s-a dovedit fiabilă şi de această dată."

Dedicaţia de care a dat dovadă la volan au făcut ca un alt pilot MINI ALL4 Racing, Erik Van Loon (Olanda), să obţină locul al doilea în clasamentul general, deşi ar fi dorit un rezultat mai bun: „Este păcat că ultima etapă a fost anulată pentru că ne bucuram de cursă şi doream să demonstrăm ce puteam obţine. Totul a mers perfect – MINI ALL4 Racing, anvelopele, noi în partea superioară a clasamentului -, aşa că nu am avut de ce să ne alarmăm."

Posibil cea mai mare surpriză a ediţiei 2015 a Abu Dhabi Challenge a fost nou intratul în "armada" MINI ALL4 Racing, Harry Hunt (Marea Britanie). Tânărul englez a pilotat spre un fantastic loc al patrulea, înainte să fie promovat pe poziţia a treia. Acest rezultat este de două ori mai remarcabil pentru că a fost la prima apariţie alături de elita din Cup Mondială FIA Cross Country. "A fost o experienţă minunată, dar foarte dificilă. Maşina este mult mai bună decât mă aşteptam; ştiam că este bună, dar nu mă aşteptam să fie atât de bună. De asemenea, nu credeam că va fi atât de dificil din cauza căldurii. Experienţa învăţată este una incredibilă."

Un alt pilot MINI ALL4 Racing, Orlando Terranova (Argentina), a terminat pe locul al şaselea. "M-am simţit bine în unele zile şi nu la fel de confortabil în altele, iar acest lucru se vede în rezultate. Starea dunelor a făcut ca rularea la viteză mare să nu fie întotdeauna posibilă. Maşina este foarte puternică, dar nu am putut utiliza constant această putere."

Pilotul polonez Adam Malysz a fost pentru prima dată la comenzile unui MINI ALL4 Racing în deşert şi a făcut un efort remarcabil pentru a încheia pe locul al şaptelea, chiar dacă a fost victima unui accident. Un alt competitor se afla oprit în spatele unei dune şi nu i-a avertizat pe ceilalţi sportivi. Când Malysz a trecut peste dune, nu a putut evita impact, iar MINI ALL4 Racing a căzut pe o parte, dar – din fericire – nimeni nu a fost vătămat. "Prin trecerea la MINI ALL4 Racing, am făcut un mare pas spre viitor. Maşina a fost aproape perfectă."

Stephan Schott (Germania) şi al său MINI ALL4 Racing au suferit mult în etapa a patra când, la viteză mare, maşina s-a rostogolit de mai multe ori înainte de a se opri. Dar chiar şi aşa, acest lucru nu s-a reflectat prea mult ţinând cont de ce a fost – Schott a încheiat competiţia pe un remarcabil loc al 17-lea.

Din păcate, Lucio Alvarez (Argentina) a fost obligat să se retragă din Abu Dhabi Desert Challenge 2015 după etapa a doua, ca urmare a faptului că navigatorul său a solicitat asistenţă medicală din cauza durerilor la spate. La faţa locului, echipa medicală l-a sfătuit să nu continue competiţia.

Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country 2015, etapa a doua: Abu Dhabi Desert Challenge

Poziţiile finale ocupate de MINI ALL4 Racing în clasamentul oficial:

Loc

Pilot

Navigator

1

Vladimir Vasilyev (Rusia)

Konstantin Zhiltsov (Rusia)

2

Erik Van Loon (Olanda)

Wouter Rosegaar (Olanda)

3

Harry Hunt (Marea Britanie)

Andreas Schulz (Germania)

6

Orlando Terranova (Argentina)

Bernardo Graue (Argentina)

7

Adam Malysz (Polonia)

Rafal Marton (Polonia)

17

Stephan Schott (Germania)

Xavier Panseri (FRA)

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country

20-22.02                 Baja Russia
27.03-02.04            Abu Dhabi Desert Challenge
18-24.04                 Sealine Cross-Country Rally Qatar
10-17.05                 Pharaons Rally
25-28.06                 Italian Baja
24-26.07                 Baja Aragón
13-16.08                 HunGarian Baja
03-09.10                 Rallye du Maroc
22-24.10                 Baja Portalegre 500

Bucuresti, 03.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *