free download 78 travel guides written by experts

Minciuna are picioare lungi la Radio Romania Actualitati

Sambata, 9 aprilie 2011, la ora 23.00, Radio Romania Actualitati difuzeaza premiera spectacolului de teatru radiofonic „Minciuna cu picioare lungi” de Dan Mihaescu. Realizat de Teatrul National Radiofonic cu sprijinul Societatii „Alexandrion Grup”, spectacolul beneficiaza de regia artistica si adaptarea radiofonica in versiunea maestrului Dan Puican.

Auditia cu public va avea loc luni, 11 aprilie, ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti.

„Minciuna cu picioare lungi” de Dan Mihaescu reprezinta o comedie suculenta, o farsa ce pune in pagina cu umor si ironie eterne probleme ale lumii contemporane, de la banalele dispute in casnicie si pana la chestiuni de mentalitate, extrem de actuale, legate de viciile societatii si chiar de naravurile lumii politice!… Inca din antichitate, teatrul a infatisat si a ironizat psihologia hotului marunt, comportamentul escrocului vesnic pus pe capatuiala – asadar, era firesc ca si Dan Mihaescu, umorist celebru, de redutabila forta, sa abordeze aceasta problema, in stilul sau inconfundabil, plin de virtuti comice. „Glumim, deci traim”, afirma in 1996 maestrul de decenii al divertismentului romanesc – iar spectacolul radiofonic ilustreaza din plin aceasta teorie!

Replicile amuzante dobandesc forta sugestiva prin talentul actorilor Stela Popescu, George Mihaita, Virgil Ogasanu, Medeea Marinescu, Adriana Trandafir, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu. Dialogul veridic este in permanenta insotit si dinamizat de un comentariu sonor inspirat, de accente muzicale ce imbraca povestea intr-o forma radiofonica atractiva.

Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicala: George Marcu. Productia si regia tehnica: Vasile Manta. Redactor: Domnica Tundrea.

Bucuresti, 08.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *