free download 78 travel guides written by experts

Milioane de romani sunt asteptati sa ia parte la cel mai mare eveniment de educatie din istorie

– Hour of Code (Ora Programarii)

Cursanți de toate vârstele vor beneficia gratuit de tutoriale online și vor învăța bazele programării de la Mark Zuckerberg sau Bill Gates, Angry Birds și Plants vs. Zombies

Între 8 și 14 decembrie 2014 va avea loc, în România și în lume, Hour of Code (Ora Programării), cel mai mare eveniment de educație din istorie, care-și propune să facă din programare un limbaj accesibil oricui și să arate că, indiferent de vârstă sau de cunoștințe, oricine poate învăța bazele acesteia.

Proiectul adresează participanților o provocare: să încerce o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org și să participe la o introducere distractivă în tainele programării.

Disponibile în peste 30 de limbi, tutorialele de o oră pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor – sau individual. Acestea sunt gândite în așa fel încât proiectele pot fi lucrate pe un computer, tabletă sau telefon, însă pot fi realizate chiar și fără computer sau acces la internet. Parcurgerea acestora nu necesită experiență sau cunoștințe speciale, întrucât sunt realizate pentru a atrage mai ales persoanele care nu s-au gândit niciodată că ar putea învăța programare.

“Cred că Hour of Code va inspira mulți tineri să acorde o atenție mai mare domeniului IT. Este o realitate că avem programatori foarte buni, că aceștia câștigă bine și că au posibilitatea de a lucra de oriunde pentru oricine. La fel de real este și că oricine în România poate să învețe să programeze, iar prin acest proiect ne propunem să arătăm asta cât mai multor români.

Programarea este cea mai vorbită limbă de pe glob și reprezintă o oportunitate pentru tineri”, declară Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociația desemnată să se ocupe de organizarea, promovarea și susținerea Hour of Code în Europa de Est.

Dacă, în cadrul ediției 2013 Hour of Code, la nivel mondial au participat 15 milioane de oameni și doar în România s-au înscris aproape 75.000 de cursanți, anul acesta organizatorii se așteaptă ca 3 milioane de români să încerce o Oră de Programare până la finalul anului.

Cine susține Hour of Code?

La nivel global, nume sonore din zona de tech precum Facebook (Sheryl Sandberg), Google (Eric Schmidt), Microsoft (Bill Gates) sau Twitter (Jack Dorsey), dar și personalități mondene susțin Hour of Code. În România, lor li se alătură, printre alții, Radu Georgescu (GECAD Group), Ela Moraru (Google România) sau Simona Lăpușan (ZITEC).

Mai multe despre susținătorii Hour of Code.

Ela Moraru, Education and Computer Science Champ, Google România, declară:
“Tinerii de astăzi vor fi consumatorii tehnologiei de mâine sau creatorii ei. Este în puterea noastră să îi susținem să aleagă ce își doresc pentru viitorul lor.
Susținem Hour of Code pentru că astfel de inițiative fac diferența și oferă o șansă în plus tinerilor pasionați de inovație și dezvoltare!”

Radu Georgescu – Founding Partner, GECAD Group susține, alături de lideri și antreprenori din întreaga lume, că mai mulți elevi ar trebui să învețe despre computere și programare.

“Pasiunea se naște experimentând. Un programator nu se naște scriind linii de cod, ci își descoperă această pasiune. România are nevoie de oameni pasionați în orice domeniu, iar noi, în IT, avem nevoie de mulți astfel de oameni. Salut inițiativa Hour of Code și cred că este unul dintre proiectele care vor stârni multă curiozitate și apoi pasiune pentru programare.” a declarat Radu Georgescu.

Despre code.org

Code.org, inițiator Hour of Code, este o asociație nonprofit dedicată promovării tehnologiei computerelor în școli, ca și în rândul femeilor, un segment slab reprezentat în acest domeniu de expertiză.

Despre ADFABER

ADFABER.org este o organizație nonprofit ce promovează tehnologia în domenii în care aceasta poate avea cu adevărat un impact pozitiv. Educația este unul dintre cele mai importante dintre aceste domenii, alături de sănătate și mediu.

Bucuresti, 20.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *