metalshow

Mii de lumanari aprinse in semn de solidaritate cu cei defavorizati

Organizaţiile Caritas din România organizează pentru prima dată la nivel naţional evenimentul “Un milion de stele”. Astfel, sâmbătă 14 noiembrie 2009, începând cu ora 17.00, mii de lumânări vor ilumina clădiri sau locaţii importante din mai multe localităţi.

Evenimentul se va desfăşura simultan în oraşele Iaşi, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Blaj şi Timişoara.

Scopul evenimentului este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Acţiunea este şi o modalitate de a chema la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi, fiecare lumânare aprinsă reprezentând simbolic o persoană aflată în nevoie.

Campania “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. Prima dată a fost organizat în 1998, în Franţa. De atunci, acţiunea se repetă anual, înainte de Crăciun, în tot mai multe locaţii. În prezent, ea se desfăşoară în ţări europene precum Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg şi Elveţia.

În Timişoara acţiunea se va desfăşura la Biserica “Notre Dame”, str. Gen. Ion Dragalina nr. 4/6. În Târgu Mureş va fi iluminată Piaţa Teatrului. În Blaj se va lumina clădirea Caritas (str. Republicii nr. 8). În Cluj, locul de desfăşurare va fi zona pietonală din faţa Catedralei Greco-Catolice “Schimbarea la Faţă”, de pe B-dul Eroilor. În Iaşi lumânările vor fi aprinse pe Bulevardul Ştefan cel Mare (intersecţia cu strada Colonel Langa). În Oradea evenimentul se va desfăşura în faţa Teatrului de stat. În Satu Mare se vor aprinde lumânări pe Aleea Coposu.

Sunt invitate să participe toate persoanele care doresc să trăiască spiritul solidarităţii creştine, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, parteneri şi colaboratori locali, regionali şi naţionali, voluntari şi beneficiari ai organizaţiilor Caritas.

Bucuresti, 12.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *