free download 78 travel guides written by experts

Mihail Gorbaciov vine in Romania la 20 de ani dupa mitingul din Piata Palatului

– Gala „Zece pentru România” se va desfăşura pe 21 decembrie la Ateneul Român –

Pe 21 decembrie 1989, în Piaţa Palatului, o naţiune dădea semnalul schimbării destinului său. Pe 21 decembrie 2009, la Ateneul Român, Realitatea TV lansează un exerciţiu de memorie în prezenţa liderului politic care a schimbat istoria acelor vremuri.

Gala „Zece pentru România” din acest an se va desfăşura la 20 de ani după manifestaţia care a dus la căderea comunismului în România, în prezenţa omului considerat de unii istorici drept iniţiatorul prăbuşirii acestui regim: Mihail Gorbaciov. Evenimentul care fusese anunţat pentru miercuri, 2 decembrie, va avea loc luni, 21 decembrie, în urma unor modificări de ultim moment în agenda invitatului de onoare din acest an.

„Zece pentru România” este cel mai amplu proiect de identificare şi de recunoaştere publică a adevăratei elite autohtone, fiind în al cincilea an de existenţă. Proiectul iniţiat de Realitatea TV îşi propune să delimiteze valoarea de notorietate în acele domenii care pot accelera evoluţia spre o Românie modernă. În fiecare an au fost premiaţi cei mai buni sportivi, artişti, oameni de afaceri sau politicieni, proiectul urmând să continue încă cinci ani.

Nominalizarea personalităţilor care au contribuit decisiv la modernizarea României şi a valorilor adevărate ale poporului român se face în urma unei ample cercetări sociologice. Garanţia acestui proces de selecţie o reprezintă participarea a patru mari institute de cercetare autohtone: CURS, CSOP, IMAS şi INSOMAR.

Proiectul „Zece pentru România” aduce trei categorii noi în acest an, în concordanţă cu priorităţile actuale şi cu evoluţia societăţii româneşti: Oraşe, Licee şi Brand-uri româneşti. Pe lângă acestea, vor exista în continuare laureaţi din rândul jurnaliştilor, oamenilor de afaceri, interpreţilor vocali, sportivilor, actorilor şi politicienilor. Cea de-a zecea clasă de premii o reprezintă Trofeele de excelenţă „Zece pentru România”, care se vor acorda, ca şi în ultimii ani, unor personalităţi marcante din afara categoriilor distincte, pe baza consultării elitelor (Academia Română, Comitetul român UNESCO, organizaţiile profesionale).

Trofeele vor fi acordate în cadrul Galei „Zece pentru România 2009”, la Ateneul Român, pe 21 decembrie, un eveniment găzduit de Melania Medeleanu şi Mihai Tatulici.

Bucuresti, 24.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *