free download 78 travel guides written by experts

Mihai Moiceanu aduce Alpii la Craiova

Mihai Moiceanu ne invita, prin intermediul fotografie, la un pelerinaj in muntii Alpi. Expozitia, sugestiv intitulata fotografii ALPIne, trateaza tema peisajului Alpin, dar nu este neglijata nici fauna alpina, alpinismul, sporturile alpine.
 
Unde si cand?
 
Expozitia este gazduita de Galeriile de Arta ale Cercului Militar Craiova si poate fi vizitata zilnic din 7 pana in 30 iunie, intre orele 8.00-20.00. Vernisarea va avea loc in data de 7 iunie, la ora 18.00. "fotografii ALPIne" poate fi vizitata si online la adresa www.cameramm.ro, sectiunea artistic.

Fotografiile au fost realizate in zonele Chamonix – Mont Blanc si Zermat – Matterhon. 50 dintre ele au fost selectionate de artist pentru a fi prezentate publicului. Acestea sunt considerate ca fiind reprezentative nu neaparat pentru cele doua zone cat mai ales pentru modul in care Mihai Moiceanu "a vazut" Alpi.
 
Chamonix – Mont Blanc este locul in care s-a nascut ALPInismul. Aici se pot practica toate sporturile legate de munte: ALPInism, escalada pe stanca, escalada pe gheata, schi extrem, rafting, canyoning, parapanta, mountain bike, etc. Iar pentru fotografie este un loc ideal: munte, stanca, rauri, lacuri, sport, animale, etc. Cat despre Materhon, acesta fost ultimul mare varf cucerit din ALPI si a devenit in timp "icon" al spatiilor alpestre. Silueta Matterhorn-ului atrage privirea de oriunde ai fi in zona Zermatt si este un nesecat subiect fotografic.
 
Mihai Moiceanu este unul dintre cei mai buni fotografi de peisagistica din Romania. Detine titlul de Excelenta al Federatiei Internationale de Arta Fotografica. Are un palmares impresionant : 21  premii internationale si peste 300 participari in concursuri internationale; 42  premii nationale si peste 500 participari in concursuri nationale. Cele mai recente expozitii
personale: Berlin, Nurnberg, Barcelona.
 

Bucuresti, 6.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *