metalshow

Mihai Marcu: “In 2015 ne propunem o crestere accelerata,

vom fi prima companie din sistemul medical privat romanesc care va depasi cifra de afaceri de 100 milioane euro”

MedLife țintește pentru anul viitor o cotã de piațã de 20%, având în plan dezvoltãri și noi achiziții

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, estimeazã pentru anul 2015 un avans de 25%, respectiv o cifrã de afaceri de peste 100 milioane euro. Pentru a susține aceastã creștere, compania planificã o serie de noi investiții atât în proiecte de tip green field cât și în achiziții.

“2015 va reprezenta unul din cei mai importanți ani în dezvoltarea MedLife prin prisma investițiilor pe care vrem sã le derulãm. Intenționãm sã ne consolidãm poziția de lider pe toate segmentele de business și sã investim în rețelele proprii de clinici, spitale, laboratoare și farmacii. În plus, vrem sã derulãm 2-3 achiziții la nivel regional. Nu excludem nici achiziția unor pachete majoritare de acțiuni ale unor jucãtori din top 10 de pe piața serviciilor medicale, indiferent de dimensiunea acestora, în mãsura în care vor exista astfel de oferte. Valoarea totalã a investițiilor va depãși 10 milioane de euro” a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Pe partea de spitale, compania vrea sã dezvolte în urmãtoarele 3 luni o nouã secþie de cardiologie intervenționalã, dar și un spital multidisciplinar ce va oferi asistențã medicalã în regim de spitalizare de zi. Ambele unitãți medicale se vor regãsi în București urmând sã fie dotate cu bloc operator și echipamente la cele mai înalte standarde.

La capitolul clinici, MedLife dorește sã continue programul de extindere la nivel național și planificã deschiderea a 4 hyperclinici noi în alte 4 orașe strategice din țarã: Craiova, Cluj, Pitești și Ploiești. Adițional compania se va extinde și în București unde își propune sã deschidã o nouã hyperclinicã în cartierul Berceni. Dupã finalizarea acestor proiecte, MedLife va totaliza 18 hyperclinici (clinici de mari dimensiuni), fiind singura companie medicalã privatã cu acoperire naționalã.

“Dezvoltarea acceleratã din aceastã perioadã ne va permite sã creștem și mai mult capacitatea de deservire a clienților. Astfel, dacã în acest moment ne trec anual pragul în jur de 2,5 milioane de clienți, exceptând clienții corporate, cel mai probabil, în 2-3 ani vom ajunge sã deservim mai bine de un sfert din populația României”, a mai spus Mihai Marcu.

În ceea ce privește cifra de afaceri aferentã acestui an, reprezentanții companiei confirmã estimãrile anunțate la începutul anului, respectiv 80 de milioane euro.

MedLife a lansat anul acesta trei hyperclinici noi în Iași, Galați și Constanța, a achiziționat douã laboroatoare noi în Constanța și Iași, și a derulat o serie de investiții în retehnologizarea unitãților existente. Valoarea totalã a investițiilor din acest an s-a ridicat la șase milioane euro, cele mai mari derulate de un operator local.

“La ora actualã, suntem compania care deruleazã cele mai multe investiții, fiind totodatã și cel mai mare angajator în sistemul medical privat. Dacã anul acesta încheiem cu 3150 de angajați, anul viitor vom depãși cifra de 3500 de angajați” a afirmat Mihai Marcu.

În ceea ce privește piața serviciilor medicale, reprezentanții companiei sunt de opinie că vor inteveni schimbări majore care vor influența evoluția acestei industrii.

“Piața serviciilor medicale va cunoaște, probabil, schimbãri majore în urmãtoarele 12-24 de luni, prin prisma tranzacțiilor de M&A care vor avea loc. De asemenea, va avea loc o repoziționare a jucatorilor locali, aceștia urmând fie sã își consolideze poziția la nivel regional prin demararea unor investiții de mari dimensiuni și sã intre în competiție directã cu jucãtorii de impact la nivel național, fie sã se concentreze pe domenii medicale de nișã, specializate” a mai spus Mihai Marcu.

“O importanțã majorã în evoluția pieței de profil o vor avea si politicile implementate de Ministerul Sãnãtãții și CNAS. Sperãm totuși ca mesajele mediului privat sã fie ascultate și cã autoritãțile vor da dovadã de predictibilitate și nu se vor mai modifica, în ultimul moment, normele metodologice privind alocarea de fonduri din Fondul Național Unic de Asigurãri de Sãnãtate. Așa cum am menționat de fiecare datã, pentru atragerea de investiții în sãnãtate este nevoie de predictibilitate pe termen mediu și lung, orice modificare pe termen scurt a legislației secundare ducând inevitabil la dezechilibre majore pe piațã, respectiv la comprimarea investițiilor de anvergurã”, a conchis Marcu.

Bucuresti, 25.11.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *