free download 78 travel guides written by experts

Mihai Ghita: “Te intrebi unde are loc atata suferinta, cum se mai tine pe picioare…”

Sambata, 4 aprilie, la "Asta-i Romania"

Sambata, de la ora 20:00, la Kanal D, noi povesti impresionante sunt prezentate de echipa de reporteri ai emisiunii "Asta-i Romania!". Batranii singuri, uitati de autoritati, dar si de familiile lor fac si in aceasta editie subiectul unor relatari tulburatoare.

"O vorba din popor spune ca cine nu are batrani sa si-i cumpere si cine are sa nu se lepede de ei. Statul nostru insa abia mai da pe fiecare dintre ei 400 de lei pe luna. Nu e sat in Romania in care sa nu fie stapana saracia. Bacau, Vaslui, Roman – un fel de triunghi al deznadejdii, al neputintei si al mortii. In aceasta editie va prezentam povestea cutremuratoare a unei femei care si-a pierdut ambii fii si, ajunsa la batranete, nu mai are niciun sprijin. O asculti si te intrebi unde are loc atata suferinta, cum se mai tine pe picioare si de unde mai are lacrimi sa planga… Uitata de toata lumea, tanti Ileana abia isi mai tine zilele dintr-o pensie infima ", spune Mihai Ghita, prezentatorul si realizatorul emisiunii.

In alt colt de tara, printre apele Deltei, un alt batran singur spera ca macar un vecin sa-i deschida poarta. Oriunde in jur vezi cu ochii numai ruine, sarma ghimpata, pereti crapati si mucegaiti. La 80 de ani, nea Ion e singur de multa vreme, iar intalnirea cu reporterul "Asta-i Romania!" e pentru el o adevarata minune. Nu mai tine minte de cand nu a mai vorbit cu cineva.

"Descoperim, odata cu povestile acestor batrani, o Romanie altfel, care nu se vede de la inaltimea Parlamentului si prin geamurile fumurii ale limuzinelor de lux ale alesilor. E o realitate paralela, ascunsa sub presul ignorantei. E o zbatere pentru o paine amara, intr-o tara in care altii intorc banii cu lopata dup ace au furat tot ce le-a picat in mana", completeaza Mihai Ghita.

Nu pierdeti portretul lucid al unei realitati crude, sambata seara, de la ora 20:00, la emisiunea "Asta-i Romania!", prezentata de Mihai Ghita la Kanal D.

Bucuresti, 03.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *